Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Guardian: «Η Χρυσή Αυγή γιόρτασε με εκφοβισμούς και απειλές»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS

«Λίγα κόμματα έχουν τόσο θράσος, υιοθετώντας απειλές και εκφοβισμούς» γράφει η βρετανική Guardian σχολιάζοντας την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην ελληνική Βουλή.

«Πλαισιωμένη από μια ελληνική εκδοχή της σβάστικας (εννοεί τον μαίανδρο ο συντάκτης) και συνοδεία νεαρών τραμπούκων με κοντοκουρεμένα μαλλιά, ο Νίκος Μιχαλολιάκος γιόρτασε την πολιτική του επιτυχία με μια απειλή» ξεκινά ο άρθρο της εφημερίδας και συνεχίζει με τη δήλωση του ηγέτη της «νέο-ναζιστικής Χρυσής Αυγής» όπως χαρακτηρίζει το κόμμα, πως «αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα θα πρέπει τώρα να φοβούνται».

«Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές εισήλθαν στην ελληνική Βουλή λαμβάνοντας το 7% των ψήφων των Ελλήνων πολιτών στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Η επιτυχία αυτή ήταν ένα σοκ. Την ώρα που η ακροδεξιά και ο ξενοφοβικός λαϊκισμός αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη, λίγα κόμματα είναι τόσο πωρωμένα με την υιοθέτηση της απειλής, του εκφοβισμού και τους υπαινιγμούς για χρήση βίας όσο η Χρυσή Αυγή», γράφει ο Guardian.
Σε άνοδο το κόμμα των νεο-ναζί στην Ελλάδα είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος
«Στην ιστοσελίδα τους, εξαπέλυσαν απειλή θανάτου κατά Έλληνα δημοσιογράφου που υπαινίχθηκε ότι ο Μιχαλολιάκος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για αστυνομική έρευνα παρά για μια θέση στη Βουλή», αναφέρει η εφημερίδα.

«Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι να ξεφορτωθεί η Ελλάδα τους παράνομους μετανάστες» λέει το δημοσίευμα και συνεχίζει με δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου: «Η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Ξέρετε τι εννοώ. Έξω από τη χώρα μου! Έξω από το σπίτι μου! Πώς θα το κάνουμε; Χρησιμοποιείστε την φαντασία σας. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη σε όλα τα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες που γράφουν Χρυσή Αυγή με λευκά γράμματα».

Το κείμενο της Guardian κλείνει έτσι: «Αν οι οικονομίες κάποιων χωρών της ΕΕ έχουν κλονιστεί, η δράση που αναλαμβάνεται για την ανόρθωσή τους ίσως δημιουργήσει μία νέα πολιτική που θα δώσει στους νομοθέτες σε Βρυξέλλες και Βερολίνο περισσότερα από όσα περίμεναν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γνωρίστε τους 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Εδιωξαν όποιον δημοσιογράφο δεν “βάρεσε προσοχή” στον Μιχαλολιάκο (VIDEO)

635 ψήφους πήρε η Χρυσή Αυγή στα μαρτυρικά Καλάβρυτα και 335 ψήφους στο Δίστομο

Θα παραιτήσει τους βουλευτές του και θα ορίσει τους εκλεκτούς του

Πελοπόννησος: Εκεί που η Χρυσή Αυγή, συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά της!

Διάγγελμα μίσους από τον ΓΓ της Χρυσής Αυγής

Θεσσαλονίκη: Πανηγυρισμοί από μέλη της Χρυσής Αυγής – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε