Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Η ΕΡΤ άνοιξε με πρώτη καλεσμένη την Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΕΡΤ άνοιξε με πρώτη καλεσμένη την Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Αμηχανία και συγκίνηση ήταν αυτό που αντίκρισαν όσοι άνοιξαν στις 06:00 το πρωί της 11ης Ιουνίου τις τηλεοράσεις τους για να υποδεχτούν ξανά, δυο χρόνια μετά το “μαύρο“, την ΕΡΤ. “Ποδαρικό” ως καλεσμένοι έκαναν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ΕΡΤ επέστρεψε. Η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2. Ε – Ρ- Τ. Με Ρ στη μέση όπως τη μάθαμε εμείς της γενιάς των 30 και κάτι. Στο πρώτο κανάλι το «1» είναι σε κόκκινο φόντο και στο δεύτερο, το «2» σε πράσινο προς το λαχανί.

Το «Μένουμε Ελλάδα» ήταν η τελευταία εκπομπή που μεταδόθηκε με το Ν της Νέριτ στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Όταν η εκπομπή (που έπαιζε σε επανάληψη) τελείωσε, έπεσε το σήμα της και η μετάβαση έγινε χωρίς μαύρο αυτή τη φορά. Από το «Ν» της ΝΕΡΙΤ ήρθε η ΕΡΤ1 και το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολούθησαν εικόνες απ’ όλη την ιστορία της ΕΡΤ, από την ΥΕΝΕΘ και την ΕΙΡΤ, μέχρι την ΕΤ και το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου του 2013 και το No Signal.



Το πρώτο πλάνο της ΕΡΤ1 ήταν το τραπέζι με το λογότυπο και όταν το πλάνο άνοιξε εμφανίστηκαν οι δυο παρουσιαστές. Τρακαρισμένοι, συγκινημένοι και μάλλον απροετοίμαστοι. Αλλά πρώτη μέρα ήταν…

Αφού έγινε η σύνδεση με τις Βρυξέλλες και το ρεπορτάζ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ξεκίνησαν και οι καλεσμένοι. Πρώτος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Τελικά, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ…
Περίπου στις 07:30 στο στούντιο της ΕΡΤ βρέθηκε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αμέσως μετά έγινε παρέλαση υπουργών με καλεσμένους τον Γιώργο Σταθάκη και τον Πάνο Σκουρλέτη.






ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε