Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

H ιστορική εταιρεία ξυλείας SHELMAN κλείνει το εργοστάσιο στην Εύβοια

H ιστορική εταιρεία ξυλείας SHELMAN κλείνει το εργοστάσιο στην Εύβοια

Απολύονται άμεσα 174 εργαζόμενοι του εργοστασίου στο Βασιλικό Χαλκίδας. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου SHELMAN. Τι λέει στο Newsit o πρόεδρος του εργατικού κέντρου της Εύβοιας.

Λουκέτο βάζει στις 8/2/2013 στο εργοστάσιο της Ευβοιας η ιστορική εταιρεία ξυλείας SHELMAN, η οποία ιδρύθηκε το 1962 και έγινε μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 1988.

Οι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση αυτή είναι μεταξύ άλλων ο δραματικός περιορισμός της δραστηριότητάς της, απότοκος της κατακόρυφης μείωσης παραγγελιών κατά 26% το εννεάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2011 και κατά 46% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2010.

Επίσης η ραγδαία αύξηση της τιμής των βασικών πρώτων υλών και συγκεκριμένα της ξυλείας κατά 20%, λόγω διπλασιασμού της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και στροφής των καταναλωτών στη χρήση ξυλείας για θέρμανση. Αντίστοιχα η τιμή της κόλλας, που αποτελεί τη δεύτερη βασική πρώτη ύλη της εταιρείας που αυξήθηκε κατά 13% σε σχέση με το 2011.

Σύμφωνα με τη SHELMAN καταγράφεται διαρκής σώρευση ζημιών τα τελευταία έτη, που έχουν ξεπεράσει τα 125.000.000 ευρώ.

Η εταιρεία θα προχωρήσει στη διαδικασία καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων, που απασχολούνται στην εγκατάσταση του Βασιλικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ο αριθμός των οποίων σήμερα ανέρχεται σε 174 άτομα. Οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις 08.02.2013 με την τήρηση εκ μέρους της εταιρείας  όλων των νόμιμων προϋποθέσεων που επιβάλλει ο Ν. 1387/1983 (Έλεγχος Ομαδικών Απολύσεων και άλλες διατάξεις).

Η ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες και συνεργάτες της ότι και μετά τις 8.02.2013 θα συνεχιστεί κανονικά η βιομηχανική παραγωγή, διακίνηση και εμπορία των προϊόντων της μέσω των γραφείων και της έκθεσής της στην Αθήνα, του εργοστασίου και των αποθηκευτικών χώρων της στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, του υποκαταστήματος και των αποθηκών της στη Θεσσαλονίκη και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου.

Πρόκειται σαφέστατα για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη στην αγορά η οποία θα επιτείνει το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την Ευβοια αλλά και όλη τη χώρα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, Στέφανος Μπασινάς “στην περιοχή του Βασιλικού ακόμη ένα εργοστάσιο οδευει προς το κλείσιμο. Σημειωτεόν οτι ειναι δίπλα στο εργοστάσιο της NEOSET που έχει ήδη απολύσει πολλούς εργαζομένους. Και τα δύο εργοστάσια τα 3 τελευταία χρόνια έχουν απολύσει 1.000 άτομα. Στο εργοστάσιο της SHELMAN στο Βασιλικό πριν 3 χρόνια απασχολούνταν 800 άτομα και πριν 8 χρόνια απασχολούνταν 1.200 άτομα. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεράστιο στην Ευβοια”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIT ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο ”κανόνι” στην αγορά – Αίτημα προσωρινής πτώχευσης για τη μεγάλη αλυσίδα ζαχαροπλαστείων “Αγαπητός”

Νέο σοκ στην αγορά – Στα δικαστήρια για πτώχευση και η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ

Γιατί κατέρρευσε ο κολοσσός επίπλων ΝΕOSET – Στον αέρα 1.000 εργαζόμενοι

Ανάστατη η αγορά! Κλείνει μεγάλη αλυσίδα καφέ – Η Citibank μειώνει τα υποκαταστήματά της – Απεργία στο ΙΚΕΑ για μειώσεις μισθών

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε