Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η λίστα με τα “ναι” και τα “όχι” λίγες ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Ψυχολογική νίκη με 161 ως 167 ψήφους θέλει η κυβέρνηση στην αποψινή ψηφοφορία
– Πολλοί βουλευτές αναμένεται να μείνουν “βουβοί” και να πουν “παρών”
– Πολλά “παίζονται σήμερα και κατά τη δεύτερη ψηφοφορία στις 23 του μήνα
– ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
– ΤΟ NEWSIT ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μια κλιμάκωση που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα επιχειρεί τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση. Όλα δείχνουν ότι κατά την πρώτη, αποψινή ψηφοφορία στις επτά το απόγευμα, η κυβέρνηση υπολογίζει να εκδηλωθεί ένας αριθμός από 161 ως 167 βουλευτές υπέρ του “ναι” έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου των τουλάχιστον 170 βουλευτών στη δεύτερη ψηφοφορία.

Αυτό ως μέτρο πίεσης και δημιουργία κλίματος υπέρ της σταθερότητας και της αποφυγής εκλογών που θα μπορούσε να πείσει κάποιους βουλευτές τόσο από την ΚΟ των ΑΝΛΕ όσο και από εκείνη της ΔΗΜΑΡ και έτσι στην τρίτη και πλέον κρίσιμη ψηφοφορία της 29ης του μήνα να επιτευχθεί ο αριθμός των 180

Ψάχνοντας 25 ΝΑΙ για να συμπληρωθεί ο “μαγικός αριθμός 180”

ΤΑ ΝΑΙ ΠΟΥ “ΨΑΧΝΕΙ” Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 25
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 24
ΑΝΕΛ 12
ΔΗΜΑΡ 10

Που προσανατολίζονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές


Τα “ΝΑΙ”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  7
Π. ΜΕΛΑΣ ΝΑΙ
Γ. ΝΤΑΒΡΗΣ ΝΑΙ
ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΝΑΙ
ΓΡ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΝΑΙ
ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ ΝΑΙ
Κ. ΜΑΡΚΟΥ ΝΑΙ
 Γ. ΚΟΥΡΑΚΟΣ *  ΝΑΙ

* Ο κ. Κουράκος μέχρι το απόγευμα της Τρίτης τόνιζε πως βρισκόταν στον… πίνακα των “ίσως”, ωστόσο σε συνομιλία που είχε το βράδυ της Τρίτης με δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως εάν καταφέρει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να τον πείσει ότι δεν επιθυμεί να γίνουν πρόωρες εκλογές, τότε θα δώσει το πολυπόθητο “ναι”.

Τα “ΟΧΙ”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  10
Ρ. ΜΑΚΡΗ  ΟΧΙ
ΧΡ. ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ   ΟΧΙ
Θ. ΤΖΑΚΡΗ   ΟΧΙ
Μ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ   ΟΧΙ
Π. ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ   ΟΧΙ
Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ   ΟΧΙ
Θ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ   ΟΧΙ
Ο. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ   ΟΧΙ
Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ   ΟΧΙ
Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ   ΟΧΙ

Τα “ΙΣΩΣ”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 5
Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΙΣΩΣ
Κ. ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΣΩΣ
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΙΣΩΣ
Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ ΙΣΩΣ
Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΣΩΣ

**Οι δύο εναπομείναντες ανεξάρτητοι βουλευτές είναι οι Χρ. Αλεξόπουλος και Στ. Μπούκουρας, πρώην μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Συγκεντρωτικά έχουμε τα εξής:

– όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν 103 βουλευτές

– η ΧΑ έχει 18 βουλευτές εκ των οποίων 2 έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και πιθανότατα να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα, ενώ οι 16 εκ των οποίων οι 7 είναι προφυλακισμένοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης πιθανότατα να καταψηφίσουν

– από τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές 9 αναμένεται με σχετική βεβαιότητα να καταψηφίσουν και συγκεκριμένα οι κ. Θ. Παραστατίδης, Οδ. Βουδούρης, Μ. Ανδρουλάκης, Μ. Μπόλαρης, Θ. Τζάκρη, Π. Μουτσινάς, Ρ. Μακρή, Χρ. Γιαταγάνα και Μ. Ιατρίδη.

Από την ΔΗΜΑΡ πάντως και από τους ΑΝΕΛ υπάρχουν 6 βουλευτές, 3 και 3, που ίσως στην τρίτη ψηφοφορία υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Δήμα. Πρόκειται για τους Ν. Τσούκαλη, Ν. Φουντά και Θ. Ψύρρα από την ΔΗΜΑΡ και ο Π. Χαϊκάλη, Ελ. Κουντουρά και Μ. Κόλλια από τους ΑΝΕΛ.

Να σημειωθεί ότι με βάση το άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής και οι ΚΟ της αντιπολίτευσης μπορούν καταθέσουν σε οποιαδήποτε ψηφοφορία πρόταση για υποψήφιο ΠτΔ, ακόμη και η ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών ενώ κατά τα διάρκεια της ψηφοφορίας οι βουλευτές που καταψηφίζουν δεν λένε ΟΧΙ αλλά ΠΑΡΩΝ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε