Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

“H Χρυσή Αυγή είναι κόμμα ρατσιστικό και νεοναζιστικό”

“H Χρυσή Αυγή είναι κόμμα ρατσιστικό και νεοναζιστικό”

Ο ελληνισμός της Γερμανίας διαμηνύει στη Χρυσή Αυγή πως δε θα πατήσει πόδι στη χώρα που γέννησε το ναζισμό και πως είναι ανεπιθύμητη. Τι λέει στο Newsit o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση απάντησαν οι Κοινότητες των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία στην προθεση της Χρυσής Αυγής να ιδρύσει παράρτημα στη Νυρεμβέργη.

Ο ελληνισμός της Γερμανίας χαρακτηρίζει την οργάνωση νεοναζιστική και επισημαίνει πως “το γεγονός αυτό αποτελεί ύψιστη προσβολή για μάς ως μετανάστες, Έλληνες πολίτες και ανθρώπους. Αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εξοργίζει δε και ο συμβολισμός που επιχειρείται με την επιλογή της Νυρεμβέργης, όπου ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ΄ Ράϊχ”.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, Κώστας Δημητρίου “είναι μεγάλη πρόκληση για τον ελληνισμό της Γερμανίας το ότι η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ανοίξει γραφεία στην πόλη της Νυρεμβέργης, στη χώρα που γέννησε το ναζισμό, στη χώρα όμως που έχει τους αυστηρότερους νόμους εναντίον των ναζιστικών ομάδων. 

Ο ελληνισμός της Γερμανίας αυτό δε θα το επιτρέψει γιατί εμείς ζήσαμε το τι σημαίνει ναζισμός και το τι σημαίνει να υπάρχουν δυστυχώς κόμματα τα οποία πίσω από την ομπρέλα της δημοκρατίας προσπαθούν να περάσουν το μίσος και το ρατσισμό.

Εμείς πέρα από όλα τα άλλα θέλουμε να τονίσουμε ότι υπάρχει και νομικό καθεστώς στη Γερμανία που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, το οποίο δεν επιτρέπει σε τέτοιες οργανώσεις, ρατσιστικές και φασιστικές να πατήσουν και να βάλουν πόδι στη χώρα αυτή. Εδώ απαγορεύεται να έχεις στην κατοχή σου το βιβλίο του Χίτλερ, το οποίο απαγορεύεται να πωλείται.

Ο ελληνισμός της Γερμανίας, ορθώνει το ανάστημα του απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και θα επιτρέψει σε οποιοδήποτε ρατστιστικό κόμμα να θελήσει να ενεργοποιηθεί στη χώρα αυτή στις πλάτες των ελλήνων αποδήμων της Γερμανίας” είπε τέλος ο κύριος Δημητρίου.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας…

Οι έλληνες της Γερμανίας μέσω της ανακοίνωσης τους καλούν “όλο τον Ελληνισμό να σταθεί εμπόδιο και να απομονώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του νεοναζισμού. Κάθε απόπειρα προπαγανδισμού βίας, μισαλλοδοξίας και κοινωνικού κανιβαλισμού πρέπει να πέσει στο κενό. Ειδάλλως θα είμαστε συνυπεύθυνοι”.

“Κάποτε… κάποιοι… δεν ήταν αριθμοί, δεν ήταν θύματα… ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ σαν εμάς, σαν εσάς, σαν τους διπλανούς μας… ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ είχαν ονόματα, όνειρα, ελπίδες….
Ας μη πάει χαμένη η θυσία τους!
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑΖΙΣΜΟΣ!” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή από τους Έλληνες της Γερμανίας

Χρυσαυγίτες προσπάθησαν να επιτεθούν στον Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

”Ναζί κακοποιοί οι Χρυσαυγίτες, χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ”

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε