Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η “άγνωστη” μικρή κόρη του Ερντογάν, Σουμεγιέ

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ελληνοτουρκικών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση, για πρώτη φορά τούρκος πρωθυπουργός ήρθε στην Ελλάδα όχι μόνο με τη γυναίκα αλλά και με την κόρη του.

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν έφερε αυτή τη φορά στη χώρα μας και την μικρότερη κόρη του Σουμεγιέ, με την υποδοχή της οποίας ήταν επιφορτισμένη η κόρη του πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Ενώ Παπανδρέου και Ερντογάν συμμετείχαν στη Διάσκεψη για το Κλίμα η Μαργαρίτα και η Σουμεγιέ κάθισαν μαζί στην αίθουσα διαλέξεων και βρέθηκαν να πίνουν καφέ, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”. Η νεαρή κόρη του Ερντογάν παρά το χαμηλό της προφίλ και το παραδοσιακό ντύσιμο, πάνω στο οποίο ακολουθεί το παράδειγμα της μητέρας της, είναι πολύ μορφωμένη και διαθέτει εντυπωσιακό βιογραφικό.

Σπούδασε στο Τμήμα Δημοσίων και Περιβαλλοντικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, όπου ειδικεύτηκε στις σπουδές στρατηγικής. Ωστόσο αγαπά πολύ και του μουσική και λέγεται ότι είναι εξαιρετικά καλλίφωνη καθώς επίσης και ότι είναι πολύ καλή βιολονίστα. Μετά τις σπουδές στην Αμερική έφυγε για τη Βρετανία όπου έκανε μεταπτυχιακό στο London School of Economics.

Η Σουμεγιέ είναι το μικρότερο παιδί από τα τέσσερα της οικογένειας Ερντογάν και είναι το μόνο ανύπαντρο γεγονός που έχει δώσει αφορμή για σχόλια στον Τύπο της Τουρκίας. Λέγεται ότι ο πατέρας της αναζητά έναν πλούσιο γαμπρό αναλόγων προσόντων. Φήμες την ήθελαν να έχει σχέση με τον Μαχμούτ Αρσλαν φίλο των γονιών της, πράγμα που η πλευρά Ερντογάν έχει αρνηθεί.

Ο Ερντογάν φαίνεται να έχει αδυναμία στη μικρή του κόρη και είναι χαρακτηριστικό ότι βρισκόταν μαζί του όταν ο πατέρας της συνάντησε τον Bono των U2. Στη συνάντηση με τον διάσημο ιρλανδό βρίσκονταν μόνο ο υπουργός Επικρατείας και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Ωστόσο η Σουμεγιέ συζήτησε αρκετά με τον Bono για θέματα περιβάλλοντος και ανθρωπισμού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε