Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Η αμαρτωλή ιστορία της ΔΟΥ Κορίνθου

Η αμαρτωλή ιστορία της ΔΟΥ Κορίνθου

– Η απόφαση για το “ξήλωμα” είναι του Γ.Γ. Υπουργείου Οικονομικών ύστερα από πρόταση του επιθεωρητή Πελοποννήσου
– Σύμφωνα με την έκθεση φαίνεται να υπάρχουν περιπτώσεις χρηματισμού, επιλεκτικές επιβολές προστίμων αλλά και περιπτώσεις υποθέσεων που έμειναν στα συρτάρια με κίνδυνο να παραγραφούν
– Δεν υπάρχει διευθυντής στη συγκεκριμένη εφορία τα τελευταία 5 χρόνια!

Ήδη ο κ. Γεωργακόπουλος, όπως είπε στο Newsit έχει δώσει εντολή στη Διεύθυνση προσωπικού για την άμεση απομάκρυνση των 75 υπάλληλων σε υπηρεσίες άλλων Νομών.

Η έκθεση των επιθεωρητών “δείχνει” οτι στην νευραλγική ΔΟΥ Κορίνθου (εξαιτίας των πολλών επιχειρήσεων αλλά και του καζίνο που βρίσκονται στην περιοχή) γίνονται ελάχιστοι έλεγχοι, ενώ σύμφωνα με το έγγραφο “φημολογείται ότι πολλοί υπάλληλοι χρηματίζονται.”

Όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως για ένα ολόκληρο εξάμηνο τα έσοδα από τον ΦΠΑ ήταν μόλις 18.000 ευρώ!

Είναι από τις ελάχιστες φορές που επιθεωρητές προτείνουν την απομάκρυνση υπαλλήλων πριν προχωρήσουν σε πόρισμα. Προφανώς τα όσα είδαν και συνέταξαν στην έκθεση τους ήταν αρκετά για να ζητήσουν κάτι τέτοιο.

Λένε ξεκάθαρα ότι «γίνεται επιλεκτική κοινοποίηση εγγράφων με κίνδυνο την παραγραφή υποθέσεων», ενώ έχουν εντοπιστεί επιλεκτικές κοινοποιήσεις των πράξεων επιβολής προστίμων.
Επιπλέον, όπως υπογραμμίζεται στο έγγραφο, «φημολογείται ότι αρκετοί από τους ελεγκτές χρηματίζονται».

 

Οι σοβαρότατες καταγγελίες των επιθεωρητών μιλούν για ευνοική μεταχείρηση φορολογουμένων “γεγονός που μας οδηγεί στη σκέψη συναλλαγής και διαφθοράς, χωρίς βέβαια να δυνάμεθα να αποδείξουμε κάτι σχετικό στον παρόντα χρόνο“.

Σημειώνουν πως υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα για υψηλότατες καταθέσεις εφοριακών της συγκεκριμένης ΔΟΥ και αναφέρει ότι Φημολογείται ότι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2009 δόθηκαν ασύστολα πιστοποιητικά ηλεκτροδότησης οικοδομών χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις γι΄ αυτό“.

To Newsit επικοινώνησε με τον πρόεδρο των εφοριακών που είναι και υπάλληλος της ΔΟΥ Κορίνθου.

Ο ίδιος υποστήριξε πως όντως δεν υπάρχει ελεγκτικό έργο στην εφορία εξαιτίας του ότι δεν υπάρχει διευθυντής! στην εφορία τα τελευταία 5 χρόνια.

Παράλληλα υποστήριξε πως ο υποδιευθυντής υπολειτουργεί το τελευταίο 8μηνο “γιατι θεωρεί πως θα μετακινηθεί λόγω της αλλαγής κυβέρνησης”.

Όπως υποστήριξε τα έσοδα του 6μηνου από ελέγχους και άλλες δραστηριότητες ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία η είσπραξη ΦΠΑ ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είπε στο Newsit ο πρόεδρος των εργαζομένων δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν όλοι οι υπάλληλοι της εφορίας χωρίς να τηρηθεί ο υπαλληλικός κώδικας και να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε