Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η απίστευτη ιστορία της Ελένης που έγινε Σεμιχά

ΦΩΤΟ απο εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αλλαξε όνομα, συνήθειες, ομάδα. Παράτησε δουλειά, φίλους και οικογένεια για να παντευτεί τον Τούρκο αγαπημένο της. Τα κατάφερε. Εμπλεξε όμως με τις μυστικές υπηρεσίες κι έγινε πρωτοσέλιδο!

Ολα άρχισαν όταν η 29χρονη Ελένη Δημητριάδη, πρώην δημόσιος υπάλληλος απο τη Θεσσαλονίκη, ερωτεύτηκε μέσω internet τον τούρκο υπαξιωματικό του στρατού Κοτάν Οζκιούρ. Οι δύο νέοι θέλησαν να παντευτούν χωρίς όμως η Ελένη να γνωρίζει οτι για να νυμφευθεί τούρκος στρατιωτικός μια Ελληνίδα έπρεπε ο υποψήφιος γαμπρός να ζητήσει την έγκριση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Η Ελένη ήταν πολύ ερωτευμένη και πήρε τη μεγάλη απόφαση: πήγε στη Σμύρνη, αγόρασε την ταυτότητα μία Τουρκάλας αγνοούμενης εδω και μία δεκαετία, με το όνομα Σεμιχά Οζογλού και παντρεύτηκε τον αγαπημένο της. Για την Τουρκία ήταν πια μία Τουρκάλα, ισλαμίστρια, κόρη μεγαλογαιοκτήμονα που παντρεύτηκε έναν υπαξιωματικό του τουρκικού στρατού με εμπόλεμη δράση στο Ιράκ.

Τα πάνω κάτω στη ζωή του ζευγαριού ήρθαν όταν πέθανε ο πατέρας της πραγματικής Σεμιχά Οζογλού και κληρονόμησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του. ‘Ετσι ανακαλύφθηκε η πλαστογραφία.

Ο σύζυγός της προφανώς για να αποφύγει τις συνέπειες από το τουρκικό επιτελείο, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν γνώριζε ότι η σύζυγός του είναι Ελληνίδα και απείλησε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της. Ορισμένοι τούρκοι εθνικιστές άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές εναντίον της, η τουρκική ΜΙΤ αναμείχθηκε αμέσως, αφού υπήρξαν υποψίες ακόμη και για κατασκοπεία από την Ελληνίδα.

Μόλις ανακαλύφθηκε η πλαστογραφία, η Ελένη μαζί με τον σύζυγό της εξαφανίστηκε για τρεις ημέρες από τη Σμύρνη. Οπως η ίδια λέει στο Βήμα της Κυριακής, “μας έψαχνε ολόκληρη η ταξιαρχία επειδή πίστευαν ότι ο άνδρας μου λιποτάκτησε. Πήγαμε στο Κουσάντασι και ήμασταν έτοιμοι να περάσουμε στην Ελλάδα για να ζητήσουμε πολιτικό άσυλο, αλλά μετανιώσαμε. Επιστρέψαμε στη Σμύρνη, συνέλαβαν τον άνδρα μου για εξαφάνιση από την υπηρεσία, κάθησε συνολικά 14 ημέρες στις στρατιωτικές φυλακές Σμύρνης και τώρα περιμένει τη δίκη του”..

Μέσα σε όλα αυτά βρέθηκε, όπως γράφτηκε στις τουρκικές εφημερίδες, και η πραγματική ισλαμίστρια αγνοούμενη. Εγραψαν ότι τη βρήκαν στη Σμύρνη, παντρεμένη με παιδί. Αυτή θα έπαιρνε και την κληρονομιά. Στην πραγματικότητα οι εφημερίδες βρήκαν την… Ελένη, αφού είχε ακόμη την ταυτότητα της αγνοουμένης. Οι γονείς του τούρκου στρατιωτικού φοβήθηκαν ότι ο γιος τους θα είχε μπλεξίματα με τον στρατό και έτσι έκλεισαν την Ελένη στο σπίτι και την έδειραν. Μάλιστα, ο ίδιος ο άντρας της την απείλησε οτι θα τη σκότωνε και στη συνέχεια θα αυτοκτονούσε.

Ο σύζυγός της κατέθεσε αίτηση για ακύρωση του γάμου και η Ελένη κατέθεσε αγωγή εναντίον του για απειλές. Η στρατιωτική εισαγγελία διέταξε εναντίον του Οζκιούρ έρευνα ώστε να διερευνηθεί εάν υπήρξε “τέλεση γάμου με πλαστή ταυτότητα” και ανέθεσε την υπόθεση σε ανακριτή για να διαπιστώσει αν υπήρξε στην όλη υπόθεση και… κατασκοπεία. Οι τουρκικές εφημερίδες έγραψαν ότι ο υπαξιωματικός βρίσκεται στα πρόθυρα απόταξης.

Στις 3 Μαίου 2010 η Ελένη γέννησε ένα αγοράκι και το ονόμασε Μπαρίς, που σημαίνει ειρήνη, ένωση. Δεν είπε τίποτα στον άντρα της. “Ηθελα να φύγω από την Τουρκία,κατάλαβα ότι κινδύνευα” λέει στο Βήμα. “Αναγκάστηκα να πω το τελευταίο ψέμα στον Οζκιούρ. Οτι το παιδάκι πέθανε στη γέννα. Το έστειλα κρυφά μόλις γέννησα σε μια φίλη μου στην Κωνσταντινούπολη. Ηθελα να φύγω και να γυρίσω στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, και να βαφτίσω το παιδί μου Αριστοτέλη. Αν ο άνδρας μου γνώριζε για το παιδί, δεν θα με άφηνε να το πάρω μαζί. Ελα όμως που τώρα δεν πιστεύει ότι έχει παιδί, γι΄ αυτό θέλω να γίνει εξέταση DΝΑ ώστε το παιδί να έχει πατέρα…”.

ΦΩΤΟ απο εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η ιστορία της Ελένης έχει γίνει πρωτοσέλιδο στις τουρκικές εφημερίδες που ασχολούνται με το θέμα καθημερινά. Φωτογραφίες της εμφανίστηκαν ξαφνικά στη «Χουριέτ», στην «Ταράφ» και αλλού. Τηλεοτπικοί παραγωγοί τής πρόσφεραν, όπως η ίδια λέει, 105.000 ευρώ για να πεί την ιστορία της. Τα δέχτηκε γιατί είχε ανάγκη απο χρήματα και τώρα βρίσκεται με σεναριογράφο και εξιστορεί την περιπέτειά της.

Αναδημοσίευση απο το “ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε