weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Η Αττική πνίγεται στα σκουπίδια αλλά το Κολωνάκι λάμπει! – Περισσότεροι από 33.000 τόνοι σκουπιδιών πνίγουν την Αθήνα

Η Αττική πνίγεται στα σκουπίδια αλλά το Κολωνάκι λάμπει! – Περισσότεροι από 33.000 τόνοι σκουπιδιών πνίγουν την Αθήνα | Newsit.gr
Δυο εικόνες χίλες λέξεις....

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται οτι σ’ αυτή την χώρα υπάρχουν πολίτες Α και Β κατηγορίας. Τρανή απόδειξη αυτή τη φορά όσα συμβαίνουν με τα σκουπίδια.
Όπως αποκάλυψε χθες το Newsit ο λόγος που πνίγεται η Αθήνα στα σκουπίδια είναι οτι στη χωματερή των Ανω Λιοσίων έχουν μείνει μόλις 7 υπάλληλοι, αφού οι υπόλοιποι 100 ήταν συμβασιούχοι και απολύθηκαν.

Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη σε πολλούς δημους του Λεκανοπεδίου, όχι όμως και σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπου όπως φαίνεται οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη».
Και αυτή η περιοχή δεν είναι άλλη από το Κολωνάκι! Μάλιστα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία μοιάζουν πιο καθαροί από ποτέ.
‘Αλλωστε, η πλατεία με τα καφέ και τις εμπορικά καταστήματα επώνυμων οίκων δεν θα μπορούσε να έχει ως ντεκόρ σκουπίδια!

Στην πλατεία Κολωνακίου όχι σκουπίδια δεν βλέπεις........ αλλά ούτε γόπα τσιγάρου πεταμένη

Αντίθετα αυτή είναι η εικόνα σε μια απο τις γειτονιές στο Παγκράτι. Τα σκουπίδια αντί να αδειάζουν ξεχειλίζουν στους κάδους- Η απειλή για την δημόσια υγεία είναι  προφανής

Στα Καμίνια οι κάτοικοι έχουν φθάσει στο σημείο να στέλνουν επιστολές προς τον δήμο εκλιπαρόντας ουσιαστικά να σταλούν απορριματοφόρα οχήματα και να μαζέψουν τα σκουπίδια. Ωστόσο όπως καταγγέλλουν κάτοικοι στο Newsit από την ημέρα που έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ η υπηρεσία καθαριότητας δεν έχει περάσει ούτε για βόλτα από την περιοχη.

Τα σκουπιδια στα Καμίνια έχουν καλύψει ακόμα και σταθμευμένα οχήματα

Φάξ έστελαν οι κάτοικοι προς την υπηρεσία καθαριότητας μήπως και μαζευτούν τα σκουπίδια

Στον Πειραιά ο απερχόμενος δήμαρχος Π. Φασούλας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την μη αποκομιδή των σκουπιδιών καταγγέλλοντας συντεχνιακά κέντρα που τον πολεμούν. Στο μεγάλο λιμάνι της χώρας η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο

Τα σκουπίδια στο μικρολίμανο έχουν πλημμυρίσει την περιοχή

Και στην Αθήνα όμως η εικόνα δεν είναι καλυτερη. Σε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου – εκτός από το Κολωνάκι – η δυσοσμία από τα σκουπίδια που παραμένουν μια εβδομάδα να ξεχειλίζουν τους κάδους.

Αυτή είναι η εικόνα από την περιοχή της Ομόνοιας. Οι κάδοι έχουν γεμίσει.

Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα σε περιοχές όπως τα Πατήσια. Εκεί τα σκουπίδια φαίνετε πως δεν μαζεύτηκαν ούτε μια φορά από την λήξη της  απεργίας

Τουλάχιστον μία εβδομάδα θα χρειαστεί για την ομαλοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων στην Αττική, εάν οι εναπομείναντες 100 συμβασιούχοι στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) δεν προχωρήσουν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Η απεργία των συμβασιούχων, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 18 Νοεμβρίου, και έληξε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 23 Νοεμβρίου, είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν 7.500 τόνοι απορριμμάτων στην Αθήνα, ενώ μετά τη λήξη της απεργίας προστίθενται καθημερινά άλλοι 1.500 τόνοι στο κλεινόν άστυ. Συνολικά εκτιμάται ότι στην Αττική έχουν συσσωρευτεί 33.000 τόνοι απορριμμάτων και σε όλη τη χώρα 82.000 τόνοι. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ, Γιώργος Χάρδας, υποστηρίζει ότι «ποτέ δεν θα μπορέσει να συλλεχθεί τόσο σκουπίδι. Μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δούλευαν δύο βάρδιες, δηλαδή 15 ώρες το 24ωρο. Όμως, σήμερα το πρωί πάρθηκε απόφαση από τη δ/νση ταφής απορριμμάτων του ΕΣΔΚΝΑ να μειώσει το ωράριο λειτουργίας του ΧΥΤΑ για λόγους περιβαλλοντικής και εργασιακής ασφάλειας από τις 12 το βράδυ έως τις 11 το πρωί».

#TAGS MM