Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Η ΔΕΗ δεν αποζημιώνει για καμμένες οικοσκευές λόγω…ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Διαβάστε σε ποιες περιπτώσεις η ΔΕΗ δεν καταβάλλει αποζημίωση για βλάβη οικοσκευής.

Μπορεί πρόσφατα να συμορφώθηκε η ΔΕΗ στις υποδείξεις  της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και να άρχισε  να χορηγεί ανώτατα χρηματικά ποσά 300 ευρώ για τις μονοφασικές και 400 ευρώ για τις τριφασικές παροχές σε περίπτωση καμμένων οικοσκευών, ομως δεν προβλέπονται αποζημιώσεις σε περίπτωση απεργίας.

ΠΟΙΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ

Σύμφωνα λοιπόν με τη ΔΕΗ δεν θα αποζημιώνονται βλάβες ηλεκτρικών συσκευών που προκλήθηκαν από διακοπές ρεύματος λόγω συνθηκών ανωτέρας βίας.
  “Ως συνθήκες ανωτέρας βίας” κατά τη ΔΕΗ ορίζονται οι συνθήκες κατά τις οποίες προκύπτουν εξαιρετικά και μεγάλης εμβέλειας συμβάντα την απόκρουση των οποίων δεν δύναται να προβλέψουν και να προγραμματίσουν κατά τεχνικά και οικονομικά εύλογο τρόπο ο διαχειριστής ή ο κύριος του δικτύου”.

Τέτοιες είναι οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι πυρκαγιές, οι σεισμοί, οι απρόβλεπτες παρεμβάσεις δημοσίων αρχών (π.χ. αστυνομία, πυροσβεστική), οι ΑΠΕΡΓΙΕΣ, οι ζημιές από τρίτους που δεν μπορούν να αποφευχθούν, όπως πτώσεις αεροπλάνων, τρομοκρατικές ενέργειες, εξεγέρσεις, τραυματισμοί υποβρυχίων ή υπογείων καλωδίων, βλάβες από τροχαία ατυχήματα και παρόμοιες πράξεις. Με απλά λόγια, αν σημειωθεί υπέρταση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω καταιγίδας ή πυρκαγιάς και προκληθούν βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές, τότε η ΔΕΗ δεν θα αποζημιώνει τους καταναλωτές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε