Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η Εκκλησία πρωτοστατεί στις περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα;

– Ιδιωτικό σχολείο στο Βόλο κόβει 3 μισθούς από τους εκπαιδευτικούς
– Ανήκει στην Μητρόπολη Δημητριάδος
– Τους ζητούν να υπογράψουν οικειοθελώς για να φανεί ως δωρεά!

Μια περίεργη καταγγελία ήρθε στο φως από εκπαιδευτικούς ιδιωτικού γυμνασίου με έδρα την Νέα Ιωνία του Βόλου.

Το σχολείο υπάγεται στην Μητρόπολη Δημητριάδος και Άλμυρού και όπως καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί με πρόσχημα τα οικονομικά προβλήματα του σχολείου, τους κόβουν τρείς μισθούς!

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 29 Ιουνίου οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τους διευθυντές τους πως πρέπει να συναινέσουν και μάλιστα εγγράφως στη μείωση των αποδοχών τους κατά τρεις μηνιαίους μισθούς για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα του σχολείου.

Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί είχαν και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο στις 2 Ιουλίου όπου ο ίδιος τους ανακοίνωσε τα σχέδια της Διεύθυνσης του Εκπαιδευτηρίου.

Το παράδοξο είναι πως ο τρόπος περικοπής θα γίνει υπό τη μορφή δωρεάς προς το ίδρυμα (!) καθώς η λύση αυτή παρουσιάστηκε από τον Μητροπολίτη ως “μοναδική νόμιμη λύση”, και τους είχε ζητήσει να απαντήσουν ενυπόγραφα στη πρόταση αυτή μέχρι την περασμένη Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Το ΝewsIt.gr επικοινώνησε με το Μητροπολίτη Δημητριάδος ο οποίος όμως απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση ή διευκρίνηση και μας παρέπεμψε στον Διευθυντή του εκπαιδευτηρίου.

‘Ετσι, αναζητήσαμε τον διευθυντή αλλά και ο διευθυντής προφανώς λόγω ανηλλειμένων… υποχρεώσεων δεν έχει απαντήσει στο αίτημά μας για επικοινωνία.

Μιλήσαμε και με το γραμματέα του σχολείου, αλλά κι εκείνος δήλωσε αναρμόδιος…

Την καταγγελία επιβεβαιώνει ο κ. Κ.Χριστόπουλος εκπρόσωπος της ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος σε συνομιλία μας.

‘Οπως δήλωσε στο Newsit, η κίνηση αυτή είναι παράνομη και πρόσθεσε οτι είναι ντροπή η εκκλησία με την τόση περιουσία που διαθέτει να βάζει σε παζάρι τους μισθούς εκπαιδευτικών.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε