Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η ΕΛ.ΑΣ φέρνει χημικά από Θεσσαλονίκη – “Ουδέποτε ρίξαμε χημικά στο Μετρό”

REUTERS
Έρευνα για βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να συνεργάζονται με κουκουλοφόρους. Προκλητική στάση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που λένε πως δεν έριξαν χημικά στο Μετρό.
Μεγάλη ποσότητα χημικών από τη Θεσσαλονίκη μετέφερε αργά χθες το βράδυ η ΕΛΑΣ λόγω της πολύωρης υπερβολικής χρήσης τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα, το βράδυ της Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ζήτησε την άμεση διερεύνηση του περιστατικού που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter στο οποίο εικονίζονται δύο κουκουλοφόροι να εισέρχονται στις γραμμές των ΜΑΤ, έξω από τη Βουλή και να γίνονται δεκτοί από τους αστυνομικούς. Ακόμη ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 
Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες αναφορές αξιωματικών της ΕΛΑΣ, «το συγκεκριμένο περιστατικό είχε συμβεί την Τρίτη και οι εικονιζόμενοι είναι μέλη συνδικαλιστικού σωματείου της ΕΘΕΛ, που είχαν δεχθεί επίθεση από αντεξουσιαστές σε καφέ της πλατείας Συντάγματος και για τους οποίους υπήρξε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Ωστόσο ερευνούμε κι άλλα ενδεχόμενα.».
 
Σύμφωνα με το “Βήμα”, όπως ανέφεραν χθες το βράδυ υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, «η ένταση, αλλά κυρίως η διάρκεια των επεισοδίων της Τετάρτης, ήταν πρωτοφανή γεγονότα για την ΕΛΑΣ η οποία έφτασε στα όριά της. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεταφέρει μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις από την επαρχία. Η εκτεταμένη χρήση χημικών που κάναμε ήταν η μοναδική λύση για να αντιμετωπίσουμε τους ταραξίες. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε συλλήψεις γιατί οι αντιεξουσιαστές έμπαιναν συνεχώς στις τάξεις των αγανακτισμένων πολιτών κι ελλόχευε ο κίνδυνος αιματοχυσίας».
 
Όσον αφορά τις καταγγελίες για ρίψη χημικών στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υποστήριζαν ότι «ουδέποτε οι δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά προς την είσοδο του Μετρό. Επιπλέον είχαμε επικοινωνία με τη διοίκηση του Μετρό και δεν είχαμε ενημέρωση για τραυματίες μέσα στον σταθμό. Εξάλλου, όπως μας είπαν, το μετρό λειτουργούσε και όσοι ήθελαν μπορούσαν να αναχωρήσουν με τους συρμούς του για άλλες περιοχές».
 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ...ΕΦΕ!

Όμως οι καταγγελίες των πολιτών και οι εικόνες που μεταδόθηκαν δείχνουν σκηνές χάους στο Μετρό και δεν είναι λίγοι που λένε πως τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα στο Μετρό.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Σκούπα” χθες και σήμερα στο Σύνταγμα – Ποιοι θέλουν άδεια την πλατεία – Σοβαρές καταγγελίες για τις εικόνες διάλυσης

Αποκαλυπτικό βίντεο! “Τι είναι αυτοί οι κουκουλοφόροι;”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε