Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η ΕΛ.ΑΣ μιλάει με τη… θεία στην Αμερική

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Όργιο σπατάλης με τα υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα από αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς.

Στελέχη του υπουργείου σε σχετικό έλεγχο ανακάλυψαν ότι υπάρχουν κινητά που έπρεπε να εξυπηρετούν υπηρεσιακές και επιχειρησιακές ανάγκες τα οποία χρησιμοποιούνται από τις συζύγους ή τα παιδιά των αστυνομικών.
Υπέρογκοι λογαριασμοί πληρώνονται όχι για να συντονίζονται οι επιχειρήσεις, αλλά για να μιλάει το… σόι ολόκληρο με τους συγγενείς και τους φίλους.
Υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν καταργήσει τα δικά τους κινητά ή και τα σταθερά τηλέφωνα και χρησιμοποιούν τις γραμμές της ΕΛ.ΑΣ. στέλνοντας το λογαριασμό στο… υπουργείο!
Η σχετική έρευνα αποκάλυψε ότι έπαιρνε υπηρεσιακό τηλέφωνο … όποιος ήθελε. Βρέθηκαν κινητά στην κατοχή αστυνομικών που δεν προβλεπόταν να έχουν.
Τώρα όλοι όσοι “συνελήφθησαν” να χρησιμοποιούν το κινητό για να μιλήσουν με… “τη θεία στην Αμερική” θα αντιμετωπίσουν πειθαρχικές διώξεις, αλλά ήδη η ζημιά έχει γίνει και δεν ξέρει κανείς για πόσο καιρό και για πόσο διάστημα το κράτος πλήρωνε τα ιδιωτικά τηλεφωνήματα των αστυνομικών.
Ήδη πάντως εξετάζεται δραματική μείωση τσα “δωρεάν” κινητά, ακόμη και μείωση των σταθερών γραμμών στις υπηρεσίες.
Οι περικοπές όμως γίνονται σε όλα τα επίπεδα και υπάρχουν αστυνομικοί (όχι όπως οι παραπάνω, εκείνοι που δουλεύουν) οι οποίοι καταγγέλλουν πως “πετσοκόβονται” οι δαπάνες ακόμη και για υλικά που αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών.
Κάποιοι μάλιστα μιλούν ακόμη και οχήματα ή ασυρμάτους και υπολογιστές που παρο0πλίζονται μόνο και μόνο γιατί δεν δίνονται χρήματα για την επισκευή τους!
Ναι, λένε στις περικοπές αλόγιστων δαπανών, όχι, όμως να μπει σε κίνδυνο η λειτουργία των υπηρεσιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε