Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Ελλάδα κάνει πίσω στην επιχείρηση κατά της Λιβύης! Επιβεβαίωση του OnAlert από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Η Ελλάδα αποσύρεται από την επιχείρηση εναντίον της Λιβύης σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόφαση του ΝΑΤΟ κι απ΄ ότι φαίνεται λόγω της εμμονής της Γαλλίας.Γιατί ”σβήστηκαν” από την ελληνική συμμετοχή τα F16. Την Τρίτη ενημερώνει τη Βουλή για τη Λιβύη ο Γ. Παπανδρέου.

Σ΄ αυτή τη περίπτωση θα παραχωρήσουμε μόνο την βάση της Σούδας ,ένα ιπτάμενο ραντάρ κι ένα ελικόπτερο έρευνας διάσωσης.

Η εξέλιξη αυτή μάλλον βολευει τη κυβερνηση η οποία έψαχνε να βρει ευκαιρία να αποσυρθεί μετά από την αρνητική αντιμετώπιση που είχε το θέμα της στρατιωτικής ελληνικής εμπλοκής στη Λιβύη.

Ώρα 16:18 έβγαλε ανακοίνωση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοινώνονται τα εξής:
 
Η Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει η Κυβέρνηση, σέβεται απολύτως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη και τις υποχρεώσεις της ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν μετέχει σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις οι οποίες δεν διεξάγονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
 
Σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αιτήματα φίλων και συμμάχων χωρών για την παροχή διευκολύνσεων υποστηρικτικού χαρακτήρα. Η Ελλάδα έχει δηλώσει στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο των δικών του σχεδιασμών τη διαθεσιμότητα της βάσης της Σούδας και συμπληρωματικά των αεροδρομίων του Ακτίου και της Ανδραβίδας, της φρεγάτας που εδώ και μέρες βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης με το οργανικό της ελικόπτερο και ενός ιπταμένου ραντάρ τύπου ΑΣΕΠΕ.
 
Η Ελλάδα είναι επίσης έτοιμη ανά πάσα στιγμή και εφόσον παραστεί ανάγκη να διαθέσει ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο μεγάλο αφιέρωμα του NewsIt  για τη Λιβύη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε