Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η ελληνική κυβέρνηση θα διεκδικήσει αστικές αποζημιώσεις από τη Siemens

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Παπανδρέου είπε οτι η Ελλάδα θα διεκδικήσει  αποζημιώσεις για τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από τη δραστηριότητα της Siemens.

H διαδικασία θα κινηθεί σε πρώτη φάση προς την επιτροπή ανταγωνισμού αλλά και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για το σκοπό αυτό θα συνεργαστούν οι συναρμόδιοι υπουργοί με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων των δημοσιων φορέων που είχαν υπογράψει συμβάσεις με τη Siemens.

Όλα αυτά θα γίνουν με τη συνδρομή του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

Σημειώνεται οτι η επιστολή που απέστειλε χθες ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης προς τη διοίκηση του ελληνικού παραρτήματος της Siemens έχει ήδη αποσταλεί και προς τα κεντρικά της εταιρείας.

«Κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και σε αυτούς όπου ανήκουν», είπε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου κάλεσε:

– Τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες επιβολής προστίμων, από την πλευρά του για θέματα παραβίασης των αρχών διαφάνειας.

– Τον υπουργό Ανάπτυξης, να ζητήσει έρευνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για θέματα παραβίασης του υγιούς ανταγωνισμού.

– Τον υπουργό Οικονομικών, να διερευνήσει τη δυνατότητα, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έγερσης αγωγής αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου. Και επίσης, ο ίδιος ο υπουργός, το ίδιο το υπουργείο ως μέτοχος, μαζί με τους αρμόδιους για εποπτεία Υπουργούς, να επιβλέπουν, ως μέτοχοι εταιρειών που ζημιώθηκαν, την έγερση και την πορεία αγωγών για αποκατάσταση της ζημίας που υπέστησαν από την παράνομη δραστηριότητα της SIEMENS.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε