Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η επανεμφάνιση της Γιάννας – Ζήτησε νέα γενιά ηγετών

Η επανεμφάνιση της Γιάννας – Ζήτησε νέα γενιά ηγετών

H ελληνίδα πρέσβειρα βρέθηκε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για την παρουσίαση του “Angelopoulos Global Public Leaders Programme” στην οποία συμετείχαν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ντέιβιντ Ελγουντ.

Χαρακτηριστικά η κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε «σε όλη μου την πορεία ως δημοτική συμβουλος, Βουλευτής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων έζησα από κοντά τα προβλήματα που δημιούργησαν τις κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα.

Η διαφορά έγκειται ότι στην πορεία προς το 2004 αναδείξαμε μια νέα κουλτούρα ειλικρίνειας, συνεργασίας, ομαδικής δουλειάς, προσήλωσης στο στόχο και σκληρής – πολλής σκληρής δουλειάς. Δείξαμε ότι εμείς οι Έλληνες μπορουμε, ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη χώρα – μια χώρα που μπορεί να ανταποκρίνεται σε δύσκολες προκλήσεις. Αυτό το πνεύμα χάθηκε την επόμενη μέρα των Αγώνων. Λυπάμαι πραγματικά για αυτό.

Ελπίζω ότι η χώρα μου θα επανακτήσει αυτή τη διάθεση και πιστεύω ακράδαντα ότι το κλειδί για να το καταφέρει είναι μια νέα γενιά ηγετών».

Στη συζήτηση συμμετείχαν 300 φοιτητές, ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου, σύμβουλοι και συνεργάτες πρώην προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ των οποίων ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Λάρρυ Σάμμερς και ο σύμβουλος έξι Προέδρων των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Γκέργκεν.

Η κυρία Αγγελοπούλου ανακοίνωσε επίσης σε συνεργασία με τη Σχολή Διακυβέρνησης Κέννεντυ και το Clinton Global Initiative (CGI) του προέδρου Κλίντον, ότι έχουν επιλεγεί οι υποψήφιοι που θα αποτελέσουν την πρώτη σειρά πρώην εκλεγμένων ηγετών για “to Angelopoulos Global Public Leaders Programme”.

«Οι ουσιαστικές λύσεις στα σύνθετα προβλήματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα μπορούν να προκύψουν μόνο από θαραλλέους και αφοσιωμένους ηγέτες. Οφείλουμε να προετοιμάσουμε και να εμπνεύσουμε νέους ηγέτες και να δώσουμε τη δυνατότητα στους ηγέτες εκείνους που έχουν διακριθεί στις χώρες τους και παγκόσμια να συνεχίσουν να προσφέρουν στη μετέπειτα πορεία τους. Οι ηγέτες αυτοί έχουν την εμπειρία, τις επαφές και την προσήλωση στην προσφορά για το δημόσιο καλό. Το Πρόγραμμά μας έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα του “Πώς μπορούν αυτοί οι ηγέτες να συνεχίσουν προσφέρουν αφού έχει ολοκληρωθεί η εκλογική τους θητεία”» δήλωσε η κυρία Αγγελοπούλου.

Ο Πρόεδρος Κλίντον πρόσθεσε «η πρωτοβουλία της κυρίας Αγγελοπούλου θα δώσει την ευκαιρία σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες που ολοκλήρωσαν τις θητείες τους να συνεχίσουν να προσφέρουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνεργαζόμενος με την Κα Αγγελοπούλου θα μπορέσουμε να συνδέσουμε τους ηγέτες αυτούς με ένα δίκτυο καινοτόμων ανθρώπων έτσι ώστε να δοθούν χρήσιμες και ουσιατικές απαντήσεις στα θέματα εκείνα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα».

Ο Πρύτανης της Σχολής Κέννεντυ του Χάρβαρντ δήλωσε «η αποστολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ είναι να προετοιμάσει τους ηγέτες που θα κληθούν να διαχειριστούν τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Οι ηγέτες που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα θα μοιραστούν την εμπειρία τους και τη γνώση τους με τους φοιτητές του Χάρβαρντ που ελπίζουμε να αποτελέσουν την επόμενη γενιά ηγετών στις χώρες τους.»

Ο Πρόεδρος Κλίντον και η κα Αγγελοπούλου στη συνέχεια δέχθηκαν ερωτήσεις από τους φοιτητές του Χάρβαρντ που ήταν παρόντες στη συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Αγγελοπούλου: “Mεγάλωσα άντρες, όχι φλούφληδες!”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε