Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

“Η φιλοξενία του Δία” στα ξένα ΜΜΕ

“Η φιλοξενία του Δία” στα ξένα ΜΜΕ
Το πραγματικό πρόβλημα της Αθήνας, απέχει πολύ από την επίλυσή του, επισημαίνει η εφημερίδα La Libre Belgique, αναφερόμενη στην επιχείρηση “Ξένιος Ζευς”
Στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας La Libre Belgique δημοσιεύεται ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Η φιλοξενία του Δία» η οποία αναφέρεται στην επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας «Ξένιος Ζευς».
 
Η εφημερίδα επισημαίνει πως οι εξαιρετικές φιλοδοξίες της επιχείρησης αυτής -να ξαναγίνει «η Αθήνα μητρόπολη με ευνομία και ποιότητα ζωής»- κινδυνεύουν να αποτελέσουν νεκρό γράμμα, αν οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης περιοριστούν σε επιδρομές κατά των μεταναστών που δεν διαθέτουν χαρτιά.
 
Αναλυτικότερα αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες -περιμένοντας την επιστροφή τους στις χώρες προέλευσής τους- έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης έξω από την Αθήνα και στη Θράκη, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.
 
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, το οποίο έχει πληγεί περισσότερο από την παρουσία παράνομων μεταναστών, ελπίζουν η επιχείρηση αυτή να έχει διάρκεια και επισημαίνουν πως το άλλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η παρουσία στους δρόμους ναρκομανών- Ελλήνων στην πλειοψηφία τους.
 
Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι η κοινωνική και οικονομική κρίση δεν οδηγεί πλέον μόνο σε ύφεση, αλλά και σε κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των αστέγων, οι οποίοι φαίνεται να βουλιάζουν όλο και περισσότερο στα ναρκωτικά. Δεν είναι σπάνιο, επισημαίνει, να βλέπει κανείς στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης ανθρώπους να κάνουν χρήση ναρκωτικών. Στην περίπτωση αυτή, η αστυνομία «δεν κάνει τίποτα, απολύτως τίποτα» αναφέρει η ανταποκρίτρια. Αντιδρά μόνο στην περίπτωση που παράνομοι μετανάστες, λόγω έλλειψης εργασίας, κάνουν τα «βαποράκια». Το πραγματικό πρόβλημα της Αθήνας, όπως και όλων των μεγάλων πόλεων, απέχει πολύ από την επίλυσή του, σχολιάζει η εφημερίδα.
 
Στη συνέχεια η εφημερίδα επισημαίνει -μέσω των δηλώσεων μέλους μη κυβερνητικής οργάνωσης- πως το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε ό,τι αφορά τους παράνομους μετανάστες είναι το Δουβλίνο ΙΙ, το οποίο τους παγιδεύει στην Ελλάδα. Πράγματι, η απουσία ουσιαστικής ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα αυτό, σε συνδυασμό με την αμέλεια των διαδοχικών κυβερνήσεων και την άνοδο της «Χρυσής Αυγής» έχει καταστήσει το μεταναστευτικό πρόβλημα εκρηκτικό, τονίζει η εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θράκη: Στους δρόμους για τους παράνομους μετανάστες

Στο πόδι η Θράκη για τους λαθρομετανάστες-Με παραίτηση απειλεί ο Δένδιας

“Η επιχείρηση σκούπα είναι πογκρόμ που προσβάλει την ανθρώπινη φύση”

 Μία “κωμόπολη” λαθρομεταναστών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

 Επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας – 1.500 μετανάστες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε