Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Helios διεκδικεί τώρα αποζημίωση 100 εκατ. από την Boeing

Το ποσό των €100 εκ. ως αποζημίωση για την πτώση του αεροπλάνου της Helios στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό αξιώνει η εταιρεία Libra.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Κυπριακό περιοδικό InBusinessNews εκπρόσωπος της εταιρείας θεωρούν πως η κατασκευάστρια εταιρεία της Boeing ευθύνεται για το αεροπορικό δυστύχημα το οποίο εκτός από το θάνατο 121 συνανθρώπων μας επέφερε και ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων για την εταιρεία Libra.
 
To ίδιο άτομο διευκρίνισε πως η δίκη αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη δίκη που γίνεται στην Κύπρο αφού στη δεύτερη περίπτωση αυτό που θα διαφανεί είναι το κατά πόσον υπάρχουν ποινικές ευθύνες ή όχι. Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η δίκη να μην πραγματοποιηθεί καθώς όπως αποκάλυψε βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Boeing για να τα βρουν εξωδικαστικώς.
 
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα το στέλεχος της εταιρείας σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η εταιρεία να επιστρέψει στον κλάδο των αερομεταφορών στο κοντινό μέλλον καθώς έχει άλλες προτεραιότητες.
 
Στο μεταξύ η Libra ανακοίνωση την παραίτηση του κ. Χρίστου Μαυρέλλη από τη θέση του προέδρου του ΔΣ λόγω φόρτου εργασίας και άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων και το διορισμό στη θέση του μεγαλομετόχου της Ανδρέα Δράκου.
 
Ακόμη αποφάσισε όπως το ΔΣ της Libra εξουσιοδοτηθεί να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προς το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και προς κάθε άλλη αρμόδια αρχή με σκοπό τη μεταφορά της Εταιρείας από την Κύρια Αγορά προς την Εναλλακτική Αγορά και όπως κατά συνέπεια η Εταιρεία παύσει να εφαρμόζει τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης».
 
Πέραν των πιο πάνω αποφασίστηκε όπως το όνομα της εταιρείας αλλάξει από Libra Holidays Group Plc σε Libra Holdings Plc” και παράλληλα να ασχοληθεί ο Όμιλος με νέα projects τα οποία θα βελτιώσουν την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει το εκδομένο κεφάλαιο όπως επίσης θα δώσουν νέα ώθηση στην ανάκαμψη Ομίλου.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε