Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ιστορία… καταρρέει στο Μπούρτζι

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Σπασμένες πόρτες, λεηλατημένο τοπίο, βυθισμένη προβλήτα και ο φύλακας… λείπει

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το ιστορικό μπούρτζι όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “ΤΟ ΕΘΝΟΣ” η εικόνα-ντροπή σφίγγει το στομάχι του επισκέπτη αμέσως μόλις φτάσει με το βαρκάκι από το λιμάνι του Ναυπλίου.

Το οχυρωματικό έργο των Ενετών που ξεκίνησε το 1389 μοιάζει ανοχύρωτο στην αναλγησία του Κράτους που άφησε την προβλήτα να ρημάξει και να μισοβυθιστεί.
Τα τσιμέντα έχουν σπάσει, εξέχουν σίδερα ενώ ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια.
Ούτε οι δήμιοι που κατοικούσαν επί αιώνες πάνω στο κάστρο του νησιού δεν θα τρόμαζαν τον επισκέπτη όσο η σημερινή εικόνα.

Σπασμένες πόρτες, παραβιασμένα παράθυρα, ξηλωμένοι ηλεκτρικοί πίνακες με γυμνά καλώδια και φυσικά παντού γύρω γραμμένα στους τοίχους τα… αγαπημένα συνθήματα των Ελλήνων…
Ερασιτέχνες ψαράδες και … άλλοι που διανυκτερεύουν συχνά στο χώρο έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους και κυρίως τα σκουπίδια τους.
Αν αναρωτιέστε τι κάνει ο φύλακας η απάντηση είναι απλή: δεν υπάρχει πλέον φύλακας στο χώρο. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι μπλεγμένο με αποτέλεσμα καμιά υπηρεσία να μην πληρώνει για τη φύλαξη και έτσι κάποιοι λεηλάτησαν ως και τα μαγειρεία του ξενοδοχείου που λειτουργούσε εκεί τη δεκαετία του ’50.

Το τραγικό είναι ότι το Μπούρτζι είναι ταυτόχρονα αρχαιολογικός χώρος, αλλά και τουριστικό ακίνητο. Αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να … κονταροχτυπιούνται για την αξιοποίησή του και τελικά καμία να μην μπορεί να το αξιοποιήσει ή έστω να το συντηρήσει…
Η Ελληνική πραγματικότητα σε όλο της το μεγαλείο! 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε