Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η κακοκαιρία “χτυπάει” τη χώρα – Τα ποτάμια υπερχείλισαν και έπεσε γέφυρα στην Αχαΐα

Η κακοκαιρία “χτυπάει” τη χώρα – Τα ποτάμια υπερχείλισαν και έπεσε γέφυρα στην Αχαΐα

Τα προβλήματα από τον καιρό πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας με προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και πολλές πλημμύρες κυρίως στη δυτική χώρα.

Σε ισχύ παραμένει η μερική απαγόρευση απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Από τον Πειραιά δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δεδωκάνησα.

Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δρομολόγιο στις 18:00 το απόγευμα με πλοίο συμβατικού τύπου, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα από το Πέραμα.

Από τη Ραφήνα θα εκτελεστεί μόνο το τελευταίο δρομολόγιο για το Μαρμάρι στις 7:30 το απόγευμα, ενώ δεν γίνεται κανένα δρομολόγιο από το Λαύριο. Κλειστές παραμένουν, επίσης, οι πορθμειακές γραμμές Ρίο – Αντίριο, Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Καβάλας – Πρίνου και Κέρκυρας – Λευκίμης.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για το νότιο Ιόνιο,τη θάλασσα Κυθήρων, το νοτιοδυτικό, νοτιοανατολικό, βορειοανατολικό κεντρικό Αιγαίο, νοτιοδυτικό Κρητικό, θάλασσα Σάμου και Στενό Καφηρέα.  Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται μετά τις 12 μετά τα μεσάνυχτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Από το μεσημέρι χιονίζει στα ορεινά της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στην ορεινή Αρκαδία και την Κορινθία, γι’ αυτό και όσοι κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στο ορεινό δίκτυο της Πελοποννήσου, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εν τω μεταξύ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το 43ο έως το 51ο χλμ της εθνικής οδού Νεμέας – Λεβιδίου, λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Επιπλέον, από την συνεχή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έχουν προκληθεί προβλήματα με καταπτώσεις βράχων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Γορτυνία, όπως μέσα στο χωριό Λαγκάδια, ενώ έχει φουσκώσει επικίνδυνα ο Λούσιος ποταμός.

Ο δήμος Γορτυνίας, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στη μετακίνηση των πολιτών σε πολλά χωριά της περιοχής, από τις καταπτώσεις βράχων.  Συνεργεία του δήμου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ανοίξουν τους δρόμους και να εξυπηρετήσουν όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, χιονίζει ασταμάτητα, από τις 15:00 το μεσημέρι, από τον Τυμφρηστό και πάνω μέχρι και το Καρπενήσι. Οι οδηγοί από το 59ο μέχρι το 65ο χλμ, είναι υποχρεωμένοι να κινούνται με αλυσίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Δύσκολες συνθήκες και στην Αχαΐα όπου ο ποταμός Κλείτωρας υπερχείλισε με αποτέλεσμα να υποστεί καθίζηση η γέφυρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ

Παρόμοια κατάσταση και στην Ηλεία, όπου ο Αλφειός ποταμός υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πνιγούν ολόκληρα κοπάδια και να προκληθούν τεράστιες καταστροφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Όπως διαβάζουμε στο PatrisNews, κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του χώματος από το πρανές στην έξοδο του τούνελ,
με αποτέλεσμα ο 50χρονος οδηγός που είχε κατεύθυνση από Πύργο προς Λάλα, να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, εκείνο να ξεφύγει από την πορεία του και ο οδηγός να τραυματιστεί ελαφρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε