Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Η καρδιά πρόδωσε το 5χρονο αγγελούδι

Το αυτοκίνητο όπου άφησε την τελευταία του πνοή το 5χρονο αγγελούδι.
Το αυτοκίνητο όπου άφησε την τελευταία του πνοή το 5χρονο αγγελούδι.
Πληθαίνουν τα αναπάντητα γιατί που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη για τον άδικο χαμό του πεντάχρονου παιδιού στην Κύπρο που ξεψύχησε προχθές στο αμάξι του γιατρού πατέρα του έξω από ιδιωτική κλινική.

 

Άλλο ένα συγκλονιστικό στοιχείο συμπληρώνει την ήδη τραγική υπόθεση: Το πεντάχρονο αγγελούδι που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας στους πνεύμονες, υπέφερε από άσθμα και παρακολουθείτο από παιδίατρο. Κανείς, όμως, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα το πρόδιδε η καρδιά, κάτι που διαπιστώθηκε χθες κατά τη νενομισμένη νεκροτομή.
 
Όπως ανέφερε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, κατά τη νεκροτομή, εντοπίστηκε πρόβλημα στην καρδιά του παιδιού. Το ακριβές ιατρικό πόρισμα, ωστόσο, θα εξαχθεί μετά τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Ο Πανίκος Σταυριανός, που παρέστη στη νεκροτομή εκ μέρους της οικογένειας, δήλωσε ότι, «για να εκπονηθεί το τελικό πόρισμα, θα αναμένουμε τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις· εντοπίστηκε πρόβλημα στο καρδιολογικό σύστημα του παιδιού».
Όπως διαπιστώθηκε, από τη νεκροτομή, το πεντάχρονο αγοράκι είχε ξεψυχήσει αρκετές ώρες πριν εντοπιστεί νεκρό στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του πατέρα του.
 
Έξι περίπου ώρες νωρίτερα από τη στιγμή που εντοπίστηκε, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, ανέφερε η Ελένη Αντωνίου, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο το άτυχο παιδάκι να πέθανε από ασφυξία ή θερμοπληξία. Τα μικρά παιδιά, είπε, αντέχουν στις ψηλές θερμοκρασίες μέχρι και τρία 24ωρα. «Αποκλείεται το ενδεχόμενο ασφυξίας και θερμοπληξίας».
 
Όμως το παιδί υπέφερε από άσθμα και δεν έπρεπε για κανένα λόγο να βρίσκεται κλεισμένο σε ένα αυτοκίνητο, χωρίς αέρα και να το χτυπάει όλη μέρα ο ήλιος. Το κοκτέιλ αυτό ήταν θανατηφόρο ακόμη και για την μικρή καρδούλα του.
 
Δεν αποκλείεται το άτυχο παιδάκι να ήταν ήδη αναίσθητο, από το πρωί που το άφησε ο πατέρας του στο όχημα, κάτω από ιδιωτική κλινική. Το ακριβές πόρισμα για τα αίτια θανάτου του παιδιού, θα βγει κατά τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις.
 
Η αφοσίωση του γνωστού ορθοπεδικού στον όρκο του Ιπποκράτη, στάθηκε αιτία να στερηθεί το μικρότερο από τα τρία παιδιά του. Η είδηση συγκλονίζει και το πανελλήνιο, όπου δεκάδες εκπομπές είχαν στα πρώτα θέματά τους τον αδόκητο χαμό του πεντάχρονου παιδιού.
 
Το αγοράκι ήταν το τρίτο παιδί του γνωστού ορθοπεδικού, καθώς έχει άλλες δύο κορούλες επτά και εννέα ετών. Διακριτικά χειρίζεται το συγκλονιστικό περιστατικό η Αστυνομία στη Λάρνακα, λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Παρόλο που εκκρεμεί το αδίκημα της αμέλειας, από πλευράς του τραγικού πατέρα, αυτός δεν συνελήφθη, καθώς αναμένονται τα επιστημονικά ευρήματα. Όπως ανέφερε ο Πανίκος Σταυριανός, «για να εντοπίσουμε τα ακριβή αίτια πρέπει να εξαχθεί το πόρισμα από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις».
 
Απαρηγόρητοι γονείς, συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν νωρίς χθες το απόγευμα το πεντάχρονο αγγελούδι στην τελευταία του κατοικία.
 
Γιόρταζε πριν μια εβδομάδα!
 
Μια από τις πολλές τραγικές πτυχές αυτής της απίστευτης ιστορίας, που συγκλόνισε το παγκύπριο και όχι μόνο, είναι ότι το άτυχο αγοράκι μόλις πριν από μια εβδομάδα και, συγκεκριμένα, στις 27 Μαΐου, γιόρτασε τα γενέθλιά του, συμπληρώνοντας πέντε χρόνια ζωής…
 
 Η μητέρα εργάζεται ως διατροφολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ο τραγικός πατέρας, ο οποίος έτρεξε στο καθήκον μόλις τού τηλεφώνησαν από την ιδιωτική κλινική για επείγον περιστατικό και ξέχασε το παιδάκι του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ούτε χθες ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση στο ΤΑΕ Λάρνακας όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το κακό. 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε