Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Η καταστροφή της Χίου – 120.000 στρέμματα έκαψε η φωτιά

Η καταστροφή της Χίου – 120.000 στρέμματα έκαψε η φωτιά

Εκτός ελέγχου για τέταρτη ημέρα η φωτιά στη Χίο. Πολύ επικίνδυνα τα μέτωπα στις περιοχές Προβατά και Σιδηρούντα. Απειλείται πλέον άμεσα και το βόρειο τμήμα του νησιού.

Πλέον όλοι μιλούν για ολική καταστροφή καθώς 120.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν γίνει στάχτη. Τεράστιες οι ζημιές στη μαστίχα , ενώ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί και οι μελισσοπαραγωγοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει καταστραφεί το 30% των μαστιχόδεντρων, ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες και για τη μελισσοκομική παραγωγή (κατά πληροφορίες έχει καεί το 60% των μελισσιών).

Παρά τις ισχυρές δυνάμεις στο έδαφος η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία και με το έργο αεροσκαφών και ελικοπτέρων να είναι πολύ δύσκολο λόγω ανέμων όλοι κρατούν την ανάσα τους στην περιοχή της Σιδηρούντας. Το μέτωπο πρέπει να ανακοπεί άμεσα σε αυτό το σημείο καθώς υπάρχει κίνδυνος να περάσει και να απειλήσει και το βόρειο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα στις Περιφερειακές Ενότητες: Περιφέρεια Αττικής, περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων, Ευβοίας, περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Νοτίου Αιγαίου (περιοχή Κυκλάδων), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Διαβάστε επίσης:
51 φωτιές σε όλη την Ελλάδα – Ολα τα μέτωπα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε