Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Η κατάθεση της γυναίκας του Σωκράτη Γκιόλια

Φως στα τραγικό περιστατικό της άγριας δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, ρίχνει η κατάθεση της γυναίκας του, η οποία δημοσιεύεται στον κυριακάτικο Τύπο.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ που έχει το κείμενο της κατάθεσης, η γυναίκα ανέφερε: “Γύρω στις 5.30 κτύπησε το θυροτηλέφωνο. Ξύπνησα τον Σωκράτη που κοιμόταν, ο οποίος πήγε στο θυροτηλέφωνο. Αμέσως μετά μου είπε ότι κατεβαίνει κάτω γιατί μας κλέβουν το αμάξι. Βγήκα στο μπαλκόνι και μετά από λίγο άκουσα απανωτούς πυροβολισμούς. Δεν μπόρεσα να δω τι συμβαίνει. Είδα τρία άτομα μέσα στο σκοτάδι να φεύγουν. Μετά κατέβηκα κάτω…”.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, αντίθετα με όσα είχαν διαρρεύσει, η έγκυος γυναίκα του Σ. Γκιόλια, παρακολούθησε από το μπαλκόνι όλο το τραγικό περιστατικό τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου. Ωστόσο – αν και σε κατάσταση σοκ – είχε δώσει επίσημη κατάθεση, η οποία θεωρείται εξαιρετικής σημασίας για την πορεία των ερευνών.

Η αστυνομία εκείνη την ώρα ερευνούσε όλα τα ενδεχόμενα, από συμβόλαιο θανάτου ως έργο κακοποιών για άλλους λόγος που αφορούσε το δημοσιογραφικό του έργο. Λίγες ώρες μετά η βαλλιστική έδειξε τα όπλα σφραγίδες της “Σέχτας” και ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Η προκήρυξη της οργάνωσης ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο άτυχος Γκιόλιας έπεσε θύμα της νέας τρομοκρατίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε