Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες! – Δείτε σε ποιούς προορισμούς θα βρείτε φθηνά καταλύματα

Σε ερήμωση οδηγούνται, λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί παραδοσιακοί χειμερινοί προορισμοί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με έρευνα του Νewsit ορεινές περιοχές που αποτελούσαν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες τα προηγούμενα χρόνια, μία εβδομάδα πριν από την γιορτή των Χριστουγέννων παρουσιάζουν μειωμένες κρατήσεις που ξεπερνούν ακόμη και το 50%.

Πτώση 25% καταγράφουν οι κρατήσεις και στα Kαλάβρυτα με την πληρότητα να ανέρχεται στο 75% για την περίοδο των Xριστουγέννων. Mιλώντας στο Νewsit ο πρόεδρος των ξενοδόχων Kαλαβρύτων κ. Κωνσταντίνος Δαφαλίας τόνισε μεταξύ άλλων πως έχει καταγραφεί μία σημαντική πτώση στις κρατήσεις γεγονός που οφείλεται αφενός στην οικονομική κρίση και αφετέρου στο ότι δεν λειτουργεί το χινοδρομικό κέντρο.

Oι ξενοδόχοι της περιοχής έχουν αποδοθεί σε ένα μπαράζ προσφορών οι οποίες περιλαμβάνουν μειώσεις τιμών έως και 30%. Μπορεί ο επισκέπτης να βρει δωμάτιο από 50 – 200 ευρώ.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Kαλαβρύτων κ. Κωνσταντίνος Δαφαλίας…

“Δραματική” είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο χειμερινός τουρισμός στο Μέτσοβο λίγες ημέρες πριν τις γιορτές και μάλιστα οι κρατήσεις καταγράφουν πτώση 55-60% σε σχέση με πέρσι! Ο πρώην πρόεδρος των Ξενοδόχων της περιοχής κ. Τάσος Βαδεβούλης, τόνισε στο Newsit ότι οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς οι κρατήσεις φέτος σημειώνουν πτώση-ρεκόρ τη στιγμή που οι τιμές έχουν μειωθεί έως και 45%, ενώ τα λειτουργικά έξοδα έχουν διπλασιαστεί.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt, ο κ.Βαδεβούλης…

Πτώση 35% έως 40% καταγράφουν οι κρατήσεις και στο Καρπενήσι με την πληρότητα να ανέρχεται φέτος στο 60%-65% για την περίοδο των Xριστουγέννων. Mιλώντας στο newsit ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ.Παναγιώτης Μαντζούφας τόνισε ότι αν και έχουν ρίξει τις τιμές 25 με 30% δεν έχει βοηθήσει στο να αυξηθεί η τουριστική κίνηση.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Μαντζούφας…

Τα περιορισμένα οικονομικά των Ελλήνων “χτυπάνε” και τα ταξίδια στο εξωτερικό, που φέτος για τα Χριστούγεννα εμφανίζουν πτώση από 30% έως και 60%. Παράλληλα οι καταναλωτές ζητούν από τα ταξιδιωτικά γραφεία, στα οποία απευθύνονται για κράτηση, επιπλέον εκπτώσεις αλλά και άτοκες δόσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Γκίνη, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού τα ταξίδια προς το εξωτερικό εμφανίζουν μείωση πάνω από 30% για τους κοντινούς προορισμούς που είναι και πιο οικονομικοί. Προς τους μακρινούς προορισμούς που το κόστος ξεκινά από τα 1.200 ευρώ το άτομο η πτώση είναι μεγαλύτερη του 50%.

Ακούστε τη δήλωση του κ.Γκίνη στο NewsIt…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε