Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Κρήτη στην κατάψυξη – Εγκλωβίστηκαν 7 άνθρωποι – Κλειστοί δρόμοι και δεμένα τα πλοία στα λιμάνια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αγωνία για την τύχη 4 ατόμων που παραμένουν εγκλωβισμένοι – Χωρίς ρεύμα το Οροπέδιο Λασιθίου – Πολλά προβλήματα σε Χανιά και Ηράκλειο από το κύμα κακοκαιρίας…

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 ανθρώπων στον Ψηλορείτη, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Ηρακλείου με ερπυστριοφόρο, βρίσκεται στην περιοχή για τον απεγκλωβισμό των νεαρών, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν μέσα στο τζιπ τους.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει τους 4 εγκλωβισμένους, αλλά δεν μπορούν να τους πλησιάσουν καθώς η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη λόγω της ομίχλης και της έντονης χιονόπτωσης.

Νωρίτερα 3 άτομα εγκλωβίστηκαν στην ορεινή περιοχή των Ανωγείων Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου. Κλιμάκιο από την ΕΜΑΚ Ηρακλείου με ερπυστριοφόρο, έσπευσε στην περιοχή για τον απεγκλωβισμό τους και λίγο πριν τις 15.00, οι προσπάθειές τους είχαν αίσιο τέλος. 

Ο προϊστάμενος ΠΣΕΑ Ρεθύμνου (Πολιτικής Προστασίας), Αντώνης Μπαγιαρτάκης δήλωσε, πως οι τέσσερις άνδρες έφτασαν στην περιοχή με οχήματα 4χ4, αλλά το πρωί διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να κινηθούν. Παρέμειναν εντός των οχημάτων τους σε ζεστό, λόγω των καλοριφέρ, περιβάλλον και είναι καλά στην υγεία τους.

Εν τω μεταξύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει το Ρέθυμνο από το βράδυ της Παρασκευής (10-12-2010) με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους, βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά του νομού. Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο νομό και η συνεχής χιονόπτωση, δημιουργεί πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, σε οδικά δίκτυα και αγροτικές περιοχές, ενώ τα χιόνια έχουν ήδη καλύψει τις κορυφές του Ψηλορείτη και τα ορεινά σε Ανώγεια, Μυλοπόταμο, Αμάρι, Γερακάρι και δήμο Λάμπης.

Για ακόμη μία χρονιά, το λιμάνι στο Ρέθυμνο, στην περιοχή του Λιμεναρχείου και του λιμενικού Παρκινγκ, πλημμύρησε με αποτέλεσμα οι αρχές να αποκλείσουν την κυκλοφορία και την πρόσβαση στη γύρω περιοχή .

Πολλά προβλήματα και στα Χανιά

Προβλήματα κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει και τα Χανιά, με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες, τα χιόνια στα ορεινά και τις βροχές. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι κατά διαστήματα ακόμα και στην πόλη έπεσε χιονόνερο.

Λόγω των χιονοπτώσεων, έχει αποκλεισθεί το οδικό δίκτυο Ταυρωνίτης – Παλαιόχωρα, στη θέση Άναβος – Φλώρια, ο δρόμος προς το οροπέδιο του Ομαλού στο 30ο χιλιόμετρο, ο δρόμος στη θέση Πέτρα Σελί προς Ανατολικό Σέλινο, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο δρόμο προς Σφακια στο ύψος της Ίμπρου

Σε όλα τα σημεία βρίσκονται μηχανήματα, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Στην πόλη των Χανίων αναφέρθηκαν πτώσεις κλαδιών από δέντρα, ενώ το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας, με ανακοίνωση του, καλεί τους κτηνοτρόφους να κατεβάσουν στα χαμηλά τα κοπάδια τους και τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών να φροντίσουν για την ασφάλεια τους στα λιμάνια.

Σφοδρή κακοκαιρία στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το Οροπέδιο Λασιθίου. Το χιόνι πλησιάζει τα 20 εκατοστά στον κάμπο του Οροπεδίου ενώ το θερμόμετρο στο Τζερμιάδω δείχνει 0 βαθμούς κελσίου. Το εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί να καθαρίζει τον περιμετρικό δρόμο στον κάμπο ενώ κρατά ανοικτό και το επαρχιακό δίκτυο προς το Κράσι.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, στα δρομολόγια των πλοίων που περαμένουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στις πτήσεις των αεροσκαφών. Λόγω των ισχυρών ανέμων κόπηκαν αρκετά δένδρα στο Ηράκλειο και έπεσε και χαλάζι μέσα στην πόλη.

Διαβάστε εδώ τι συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε