Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Κύπρος στους δρόμους για τους αδικοχαμένους στη ναυτική βάση

Λόγω της εκδήλωσης έχουν κλείσει και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου έξω από το προεδρικό μέγαρο.

Ειρηνική εκδήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία πραγματοποιούν εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για δεύτερη νύχτα για την τραγωδία στη ναυτική βάση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Εντός της εισόδου και εξόδου του προεδρικού έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη είσοδο πολιτών.

Ένα μεγάλο μαύρο πανό γράφει με κόκκινα γράμματα: «Δεν γονατούμε στο καθεστώς – απαιτούμε δικαίωση των νεκρών», ενώ με άσπρα γράμματα αναγράφεται «Κάτω η χούντα του Χριστόφια».

Μπροστά στην πύλη της εξόδου του Προεδρικού οι διαμαρτυρόμενοι έχουν τοποθετήσει μικρά κεράκια εις μνήμην των δίδυμων αδικοχαμένων στρατιωτών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, οι οποίοι θα κηδευθούν αύριο. Σε άλλο σημείο της εξόδου έχει αναρτηθεί πανό με τα ονόματα των 13 θυμάτων του τραγικού συμβάντος. Γύρω από αυτό υπάρχουν αναμμένα κεριά.

Εξάλλου, ειρηνική εκδήλωση στη μνήμη των δίδυμων αδελφών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου οργάνωσαν φίλοι τους σε πάρκο πλησίον της Πλατείας Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λεμεσό.

Οι μαυροφορεμένοι φίλοι των αδικοχαμένων παλικαριών αξίωσαν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και κάλεσαν τους πολίτες να βγουν στους δρόμους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε