Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως χρήματα για το εφάπαξ στο Δημόσιο – Σκέψεις για ομόλογα

Η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως χρήματα για το εφάπαξ στο Δημόσιο – Σκέψεις για ομόλογα

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση με το τεράστιο έλλειμμα  στο ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων. 

Η αμεσότητα του προβλήματος αντικατοπτρίζεται και στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί τρόπος να βρεθούν τα 1,2 δις για την πληρωμή των εφάπαξ 30 χιλιάδων υπαλλήλων έως τον Σεπτέμβρη.
 
Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο «τραπέζι» προσανατολίζονται προς την «εσωτερική αναχρηματοδότηση» από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και άλλους δημόσιους φορείς που θα λάβουν ως εξασφάλιση ισόποσα ομόλογα του δημοσίου. 

Οι φορείς και ιδιαίτερα η διοίκηση του ταμείου πρόνοιας απορρίπτουν τη πρόταση δανεισμού από τις τράπεζες καθώς αυτό θα σημάνει το τέλος του ταμείου. Όλες οι πλευρές θα συναντηθούν ξανά μετά από 10 ημέρες για να ληφθούν αποφάσεις καθώς το πρόβλημα εντείνετε όσο συγκεντρώνονται και νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Από την ΑΔΕΔΥ ζητούν για να λυθεί μεσοπρόθεσμα το πρόβλημα ρευστότητας του ταμείου να βρεθεί «φόρμουλα ώστε να πληρώνουν εισφορές στο ταμείο και οι συμβασιούχοι». Το ταμείο έχει περιέλθει σε οικονομικό μαρασμό επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώνονται με τα χρόνια και αντικαθίστανται από συμβασιούχους.

Διαβάστε επίσης:

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα μείνουν τα επόμενα χρόνια χωρίς εφ’άπαξ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε