weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Η λίστα με τους φοροφυγάδες γιατρούς

Η λίστα με τους φοροφυγάδες γιατρούς | Newsit.gr

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών τα ονόματα των γιατρών του Κολωνακίου που φοροδιαφεύγουν. Σε έξι από αυτούς επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.907.991,52 ευρώ, ενώ σε τέσσερις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Οι έρευνες έγιναν από το Σ.Δ.Ο.Ε. σε περισσότερους από 150 γιατρούς στο Κολωνάκι και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε 57 γιατρούς. Για 36 από αυτούς προέκυψαν επιπλέον στοιχεία και ζητήθηκαν πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα, άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και διενέργεια έρευνας για εντολές εμβασμάτων προς το εξωτερικό.

Τί λένε οι γιατροί της λίστας των φοροφυγάδων στο NewsIt

Ο κ. Δημήτρης Κόκκαλης, παιδοψυχίατρος παραδέχεται πως οι παραβάσεις που βρήκε το ΣΔΟΕ σε έλεγχο στο ιατρείο του είχαν γίνει και το πρόστιμό του ανέρχεται στα 1700 ευρώ. Όσον αφορά όμως την δημοσιοποίηση των ονομάτων είναι άκρως αντίθετος αφού πιστεύει πως βιάζεται ο ιατρικός κλάδος. »Έμεινα άφωνος οταν έμαθα πως το όνομά μου βρίσκεται στην λίστα επισημαίνει. Είναι απαράδεκτο από πλευράς του υπουργείου η δημοσιοποίηση των ονομάτων και δεν εχουν πιάσει ακόμα αυτούς που θα έπρεπε να πιάσουν» τονίζει χαρακτηριστικά.Ο κ. Μαγνήσιαλης Αναστάσιος, γυναικολόγος, μιλώντας στο
Newsit αναφέρει πως αν και η παράβασή του είναι μικρή, θεωρεί οτι είναι έντιμος και πως ήταν άτυχη στιγμή η εισβολή του ΣΔΟΕ στο ιατρείο του. » Το βιβλίο εσόδων και εξόδων το είχε ο λογιστής μου και δεν ήταν στο ιατρείο μου και για αυτό μου έκοψαν πρόστιμο» επισημαίνει. Και ο ίδιος αναρωτιέται τον τρόπο που δημοσιοποιηθήκαν τα ονόματα. » Δεν μπορώ να καταλάβω πως δόθηκαν τα ονόματα στην δημοσιότητα».» Με αυτόν τον τρόπο στοχοποιούνε τους ιατρούς» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η κ. Βιτολιάνου Αριστέα, μικροβιολόγος, λέει στο Newsit πως ήταν άδικο το πρόστιμο που της επέβαλαν αφού δεν είχε προλάβει να καταχωρήσει την απόδειξη του ασθενούς της στο βιβλίο επισκέψεων.» Είχα κόψει την απόδειξη κανονικά και τότε μπήκε το ΣΔΟΕ και μου ζήτησε το βιβλίο ασθενών. Τους είπα οτι δεν πρόλαβα να το γράψω και μου έκοψαν πρόστιμο 250 ευρώ » τονίζει χαρακτηριστικά.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και ο κ. Νάπας Νικόλαος, μικροβιολόγος ο οποίος μιλώντας στο Newsit κανει λόγο για αιφνιδιαστική επίσκεψη του ΣΔΟΕ στο ιατρείο του.» Η πελάτισσά μου βιαζότανε να πάει στον Άγιο Σάββα για χημειοθεραπεία και έτσι έκοψα πρώτα την απόδειξη για να την πάρει μαζί της. Πριν προλάβω να την γράψω στο βιβλίο ασθενών εμφανίστηκε το ΣΔΟΕ και μου έκοψε πρόστιμο 187 ευρώ».

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται ο κ. Πετροβάς Σωκράτης, ακτινολόγος για τον οποίο εκκρεμεί πρόστιμο 325.985,36 ευρώ. Το Νewsit τον εντόπισε τηλεφωνικά στο σπίτι του στην Κάτω Μέλπεια Μεσσηνίας, ο ίδιος όμως δεν θέλησε να αναφερθεί στο γεγονός, καταβεβλημένος . » Δεν ξέρω τι να πω, δεν μπορώ να καταλάβω γιατι τόσο ψηλό πρόστιμο,τίποτε άλλο’.

Ο δερματολόγος Γ. Ζολώτας μιλώντας στον Alpha δήλωσε πως κακώς τον έχουν βάλει στη λίστα της φοροδιαφυγής

Ο γνωστός ψυχίατρος παραδέχθηκε ότι ήταν δικό του το λάθος
Απίστευτο θράσος!

Οδοντίατρος με αρχικά Α.Κ. δήλωνε εισόδημα 300 ευρώ! Πιο κάτω δηλαδή και από χαμηλοσυνταξιούχο! Αλλος, επίσης οδοντίατρος με αρχικά Γ.Ζ. δήλωνε εισόδημα 640 ευρώ! Η λίστα είναι ατελείωτη με τους γιατρούς φοροφυγάδες να μην κόβουν αποδείξεις και να αρνούνται να δείξουν τα βιβλία εσόδων – εξόδων τους.

Απίστευτο θάρρος!

Μόνο ένας γυναικολόγος με αρχικά Ν.Σ. είχε το θάρρος να δηλώσει εισόδημα 549.088 ευρώ, ενώ κι ένας ορθοπεδικός με αρχικά Β.Μ. δήλωσε εισόδημα 350.100 ευρώ.

Για τους γιατρούς της λίστας, το υπουργείο Οικονομικών κάνει κι άλλους ελέγχους  και θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία, καθώς και λήψη διοικητικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των ιατρείων.

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν στον πίνακα που ακολουθεί μόνο τα αρχικά τους έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην δικαστική διαδικασία: Σε άλλη έρευνα, σε έξι περιπτώσεις γιατρών, όπου ο έλεγχος του ΣΔΟΕ ανέδειξε σημαντικές φορολογικές παραβάσεις, καταλογίστηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.907.991,52 ευρώ και σε τέσσερις από αυτούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.


Στον προηγούμενο πίνακα τα πρόστιμα που έχουν καταλογισθεί είναι τεράστια και μάλιστα είναι εμφανές οτι οι περισσότεροι είναι σε παραιατρικά επαγγέλματα.

Σε άλλες πέντε περιπτώσεις γιατρών έχουν κοινοποιηθεί φύλλα ελέγχου για καταλογισμό προστίμων συνολικού ύψους 2.446.280,12 ευρώ.

Τέλος, σε 12 ορθοπεδικούς γιατρούς, για τους οποίους διενεργείται δικαστική έρευνα στο πλαίσιο του σκανδάλου της De Puy και ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, δεσμεύτηκαν με εισαγγελική παραγγελία οι καταθέσεις τους.

Προηγήθηκε έρευνα 4 μηνών από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Οι ορθοπεδικοί που εργάζονται σε γνωστά δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας, χρηματίζονταν από στελέχη της DePuy με σκοπό να προωθήσουν προϊόντα της εταιρείας και μάλιστα υπερτιμολογούσαν έως και 20% την τελική τιμή των υλικών.
Η υπόθεση De Puy International (πρόκειται για θυγατρική εταιρεία της αμερικανικής πολυεθνικής Johnson & Johnson) απεκαλύφθη έπειτα από έρευνα των βρετανικών υπηρεσιών δίωξης οικονομικού εγκλήματος…

Σύμφωνα με την έρευνα, που οδήγησε ήδη στην καταδίκη με ποινή φυλάκισης ενός έτους ενός πρώην στελέχους της εταιρείας από τη βρετανική δικαιοσύνη, στελέχη του DePuy είχαν δώσει «μίζες» ύψους 5,1 εκατ. ευρώ σε γιατρούς διάφορων χωρών «για την προώθηση προμηθειών ορθοπεδικού υλικού»…

Οι «μίζες» αυτές καταβλήθηκαν κυρίως την περίοδο 2002–2005, αλλά πρόσφατες έρευνες «μιλούν» για δραστηριότητα που είχε ξεκινήσει από το 1999 και διήρκησε δέκα ολόκλήρα χρόνια έως το 2009…

Το 2009 το ΣΔΟΕ «εισβάλλει» στην DePuy Ελλάς και κατάσχει λίστα με ονόματα Ελλήνων ορθοπεδικών σε δημόσια νοσοκομεία τα οποία «φέρεται» να είχαν αναλάβει, ανάλογα με τον τζίρο του κάθε νοσοκομείου, να προωθήσουν ορθοπεδικά προϊόντα της εταιρείας, με τις ανάλογες χρηματικές διευκολύνσεις…

Πρόκειται για ορθοπεδικά υλικά πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνταν σε μεταμοσχεύσεις ή επεμβάσεις για την αποκατάσταση τραυματισμών σε πόδια ή χέρια…

Όπως διευκρινίζεται, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα συνολικά δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα αυτών των γιατρών ανέρχονταν στο ποσό των 12.085.858,84 ευρώ για τα έτη 2001-2008 και οι συνολικές καταθέσεις στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 31.054.540,79 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και σε άλλους οκτώ ορθοπεδικούς γιατρούς. Όπως αναφέρεται, τα ονόματα δεν δημοσιοποιούνται προς το παρόν ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εισαγγελική έρευνα.

#TAGS MM