Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η μαφία του Real Estate, οι μοναχοί και η tv-persona!

Η μαφία του Real Estate, οι μοναχοί και η tv-persona!
Η υπόθεση του σύγχρονου Παραδικαστικού, ή της μαφίας του real estate όπως επικράτησε ν’ αποκαλείται κι από την οποία φυσικά δεν λείπει ο … “ιερός μανδύας” που κάλυψε την αυθεντική βερσιόν,

άρχισε πλέον να μπαίνει στη τελική του ευθεία, σχεδόν 20 ημέρες μετά την έναρξη της δικαστικής πλέον διερεύνησης της.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες καλούνται ο ένας μετά τον άλλο σε έγγραφες εξηγήσεις οι ύποπτοι συμμετοχής (ένα είδος απολογίας) προκειμένου μετά το συμπληρωματικό αυτό κύκλο, ν΄ ασκηθούν όπως αναμένεται, οι διώξεις σε βαθμός κακουργήματος.
 
Υπενθυμίζεται πως για μία από τις παράπλευρες πτυχές της υπόθεσης που σχετίζεται με τις καταγγελίες του βασικού μάρτυρα για σειρά απειλών προς το πρόσωπο του και της οικογένειας του, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 1 έτους και 9 μηνών, ο φερόμενος ως επικεφαλής της μαφίας. Οι απειλές είχαν κλιμακωθεί με αποστολή ενός φακέλου με εσώκλειστη σφαίρα κι ένα σημείωμα με … ευαγγελικές ρήσεις περί του επερχόμενου θανάτου.
 
Ο βασικός μάρτυρας αποκάλυψε το ρόλο τριών κτηματομεσιτών που σε συνεργασία ένα μεγάλο κτηματομεσιτικό γραφείο της λεωφόρου Κηφισίας, “ασκούνταν” στον εντοπισμό πανάκριβων ακινήτων τα οποία στη συνέχεια καταλήφθηκαν με διάφορες τεχνικές σε επίζηλου χαρακτήρα περιοχές της Αθήνας.
 
Οι υπό εξέταση συγκεκριμένοι κτηματομεσίτες, θεωρείται ότι υπέδειξαν στους εγκέφαλους της συμμορίας τη βίλα που ανήκει σε γνωστή εφοπλιστική οικογένεια επί της οδού Βασ. Παύλου 19 στο Ψυχικό και στην οποία σε θεωρητικό επίπεδο λειτουργούσε το δικηγορικό του γραφείο ο γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή του σε εκπομπές της trash-tv, όπως επίσης και ο πρώην αρχιμανδρίτης, που ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα στο πρώτο παραδικαστικό.
Αυτή όμως η … εξ’ εφόδου κατάληψη της μονοκατοικίας ήταν που αποκάλυψε και μεγάλο μέρος της δράσης της σπείρας, δεδομένου ότι υπέπεσαν σ’ ένα κεφαλαιώδες νομικό ολίσθημα. Στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, όπως και της Φιλοθέης, απαγορεύονται οι επαγγελματικές στέγες.
 
Είναι χαρακτηριστικό, ότι πολλές συνομιλίες των υπό παρακολούθηση μελών της σπείρας μέσα από το σύστημα νόμιμων συνακροάσεων της ΕΥΠ, του σούπερ κοριού δηλαδή, ήταν με τους τρεις κτηματομεσίτες και σ’ αυτές ακούγονται να συζητούν ενδεδειγμένους τρόπους σφετερισμού των ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς έχουν ταξινομήσει μέσα κι από αυτούς τους διαλόγους αλλά πρωτίστως από το ξεδίπλωμα των αποκαλύψεων, σε 5 κατηγορίες τις δράσεις του κυκλώματος.
Το πρώτο και για το οποίο παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες αντικειμενικές δυσκολίες στοιχειοθέτησης κατηγοριών, είναι αυτό καθ’ αυτό το παραδικαστικό σκέλος. Η εξασφάλιση δηλαδή ακόμα και σκανδαλωδώς ευνοϊκών αποφάσεων υπέρ κατηγορούμενων, από στημένης σύνθεσης έδρες.
 
Σ’ αυτή την περίπτωση καταχωρείται η υπόθεση απαλλαγής ατόμου που κατ’ επανάληψη απασχόλησε με ενέργειες και συμπεριφορές τον πολιτικό και το νομικό κόσμο και όπως υποστηρίζεται, δαπανήθηκαν περίπου 650.000 ευρώ για ν’ αποδοθεί “καθαρός” στη συνείδηση της κοινής γνώμης.
 
Η δικαιοσύνη εξετάζει την πιθανή εμπλοκή στο “παραδικαστικό” περίπου 40 εν ενεργεία δικαστικών, οι περισσότεροι από τους οποίους υπήρξαν τακτικοί επισκέπτες δύο Μονών στο νομό της Καρδίτσας, από τις οποίες η μία ανδρική και η δεύτερη γυναικεία, με σχεδόν αποκλειστικά Κύπριους, αλλά και λιγοστούς άλλους Ευρωπαίους μοναχούς και μοναχές.
 
Είναι επίσης χαρακτηριστικό για τη γνώμη που διατηρούσαν σχετικά με την ηθική ακεραιότητα του δικαστικού σώματος, ότι στις συνομιλίες τους ακούγονται να λένε πως “οι μόνοι που δεν πιάνονται από τους εισαγγελείς, είναι η Ράϊκου, η Σμυρλή και το κάθαρμα ο Γεράκης”.
 
Η δεύτερη πτυχή της δράσης τους και η πιο ουσιαστική, συνίσταται στο σφετερισμό εγκαταλειμμένων ακινήτων, είτε εξαιτίας σύνθετων κληρονομικών διαφορών, είτε μετά το θάνατο των ιδιοκτητών τους. Σ’ αυτό τον “κλάδο” της πολυσχιδούς δράσης, εντάσσεται η κατάληψη της πολυτελούς μονοκατοικίας της οδού Βασ. Παύλου στο Παλαιό Ψυχικό, που συμπτωματικά υπήρξε και η μοναδική που έχασαν μετά από επίμονα επίμοχθες προσπάθειες της νόμιμης ιδιοκτήτριας.
Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, “βύθιζαν” το ακίνητο που εποφθαλμιούσαν μέσα σ’ ένα κυκεώνα μισθώσεων και υπεκμισθώσεων μεταξύ των 158 offshore εταιρειών που είχαν συστήσει, εγκαθιστάμενοι σε αρχικό στάδιο ως ενοικιαστές και μετά από παρέλευση αρκετών ετών, τα σφετερίζονταν με εικονικού χαρακτήρα κι επίσης δαιδαλώδεις αγοραπωλησίες.
 
Το τρίτο τέχνασμα ήταν το μπλοκάρισμα ακινήτων μέσω υποτιθέμενων επισκευών. Για παράδειγμα, εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια και σχετικές βεβαιώσεις για την πολυδάπανη επισκευή ή και ανακατασκευή σπιτιών που ήταν επί καιρό εγκαταλειμμένα, με αποτέλεσμα, ακόμη κι όταν ενεργοποιούνταν για την εκμετάλλευση του το ενδιαφέρον των νόμιμων κληρονόμων να καθίσταται απαγορευτικό κάτι τέτοιο εξαιτίας των οφειλομένων στην … “κατασκευαστική” εταιρεία.
Σ’ αυτή την κατηγορία κατατάσσεται ένα ακίνητο στην οδό Πάρνηθος 36 στο Παλαιό Ψυχικό, οι ιδιοκτήτριες του οποίου απεβίωσαν το 2002 και το 2007. Μόλις οι νόμιμοι κληρονόμοι και αφού προηγουμένως ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό καθεστώς θέλησαν να το εκμεταλλευτούν, τους προσκομίστηκαν για εξόφληση τα πλαστά τιμολόγια ύψους αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν στη μέση το σχεδιασμό τους.
 
Η τέταρτη παραφυάδα δράσης κι αυτή που ουσιαστικά έβαλε τις τράπεζες στο παιχνίδι για το ξεσκέπασμα της συμμορίας, ήταν το μπλοκάρισμα πλειστηριασμών για ακίνητα εξαιρετικά μεγάλης αξίας.
Πάλι με το σύστημα των απανωτών υπεκμισθώσεων σε φυσικά πρόσωπα και σ’ εταιρείες μαϊμού, δημιουργούσαν ένα ασφυκτικά ελεγχόμενο περιβάλλον γύρω από το ακίνητο, με αποτέλεσμα όταν οι δικηγόροι των τραπεζών κατέφευγαν στα υποθηκοφυλακεία για να ελέγξουν την κατάσταση τους, να … τρέπονται σε άτακτη φυγή!
 
Η πέμπτη εκδοχή της δράσης, ήταν η ανακάλυψη μέσω κυρίως ενός πολύ γνωστού ντετέκτιβ μεγαλοεπιχειρηματιών που είχαν μεγάλα χρέη προς το δημόσιο και μέσω μπράβων και Ρουμάνων κακοποιών, επιδίωκαν την εκβιαστική απόδοση σ’ αυτούς αντί του δημοσίου μέρους των οφειλομένων. Σ’ αυτό το σκέλος, εμπεριέχεται η δραστηριότητα της οργάνωσης στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, μέσα και από το λαθρεμπόριο χρυσού.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε