Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Η μάχη με την τρόικα για κατώτατο, αποζημιώσεις και ωράριο

Η μάχη με την τρόικα για κατώτατο, αποζημιώσεις και ωράριο

Όλα δείχνουν ότι το μέλλον είναι μαύρο στα εργασιακά, αφού οι απαιτήσεις των δανειστών οδηγούν σε μισθούς πείνας, ωράριο λάστιχο και … ποτέ αυξήσεις.

Μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε από την απαίτηση των δανειστών για κατάργηση των τριετιών και για μείωση την αποζημίωσης απόλυσης κατά 50% περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης στους τρεις μήνες το υπουργείο Εργασίας … έφτιαξε τις νέες προτάσεις για να αντικρούσει τα επιχειρήματα των τροϊκανών.

Η ελληνική πλευρά αντιπροτείνει το νέο καθεστώς των αποζημιώσεων να εφαρμοστεί μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους όμως με τις τράπεζες (κυρίως) σε καθεστώς συγχώνευσης οι πιέσεις των δανειστών είναι αφόρητες, καθώς οι μεγάλες αποζημιώσεις αποτελούν το μεγαλύτερο αγκάθι των απολύσεων…

Το υπουργείο εργασίας προτείνει ως προς τις τριετίες να προβλέπεται προσαύξηση σε ευρώ η οποία να μη συνδέεται με ποσοστιαία αύξηση όπως προβλεπόταν ως τώρα στην εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας η εναλλακτικά , η αύξηση με την αλλαγή κλιμακίων να συρρικνωθεί από το 9% στο 5% .

Τι θέλουν οι τροϊκανοί

Με βάση το τι θέλουν οι δανειστές, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε τις συνθήκες δουλειάς που γνωρίζουμε ως σήμερα, αλλά και τις αποδοχές.

Ο ελάχιστος μισθός, το επίδομα γάμου και οι πολυετίες θα αντικατασταθούν από το νέο Μηχανισμό καθορισμού του κατώτατου μισθού από το κράτος, από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ουσιαστικά θα υπάρχει μόνον ένας κατώτατος μισθός, που αυτή τη στιγμή είναι στα 586 ευρώ.

Το ωράριο οι τροϊκανοί θέλουν να καθορίζεται με ατομικές συμφωνίες οι οποίες θα προβλέπουν επιμήκυνση του χρόνου απασχόλησης την 6η ημέρα σε όλους τους τομείς και ενδιάμεση ανάπαυση 11 ωρών την ημέρα.

Με λίγα λόγια προωθείται εξαήμερη εργασία σε όλους τους τομείς του ιδιωτικού τομέα.

Διαβάστε επίσης:
Ζήτησαν αίμα στο Δημόσιο – Πότε, ποιοι και από που θα απολυθούν

Έλληνας αγρότης με 14 offshore! – Κανείς δεν κάνει ελέγχους, κανείς δεν πληρώνει!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε