Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η μεγάλη κλοπή! Μειώνονται οι μισθοί, αυξάνονται τα προϊόντα

Η μεγάλη κλοπή! Μειώνονται οι μισθοί, αυξάνονται τα προϊόντα

Η χώρα για έκτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται σε ύφεση… σε όλα τα άλλα εκτός απ’ τις τιμές των προϊόντων που ανεβαίνουν συνέχεια.

Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες τις Ευρώπης με όλες τις βασικές τιμές προϊόντων πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις τιμές σε γαλακτοκομικά και αβγά, με απόκλιση τιμών 31,5% σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ το 2010 ήταν στη δεύτερη, κάτι που σημαίνει πως παρά τις μειώσεις μισθών υπήρξε και νέα αύξηση τιμών.

Είναι η αύξηση των έμμεσων φόρων σε καύσιμα; Είναι η αύξηση των ζωοτροφών; Όπως και να είναι υπάρχει πλήρης αποτυχία των κυβερνήσεων στο να υπάρξουν κανόνες στην αγορά και εξορθολογισμός των τιμών.

Στα λάδια και τα λίπη η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη με απόκλιση τιμών από την ΕΕ με 15,7%

Στα ψάρια η χώρα μας το 2011 ήταν στην έκτη θέση με απόκλιση 12,4%, ενώ στο ψωμί και τα δημητριακά το 2011 οι τιμές στην Ελλάδα είναι 15,8% υψηλότερες από το μέσο όρο της ΕΕ.

Σε όλα τα βασικά προϊόντα ο Έλληνας που αμείβεται κάθε χρόνο και πιο λίγο αγοράζει πολύ πιο ακριβά απ’ τους άλλους Ευρωπαίους.

Διαβάστε επίσης:
4 δισ. ευρώ “τρύπα” στα μέτρα βλέπει η Τρόικα – Περνούν φόροι-σοκ και έρχονται νέες μειώσεις μισθών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε