Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Μέρκελ απαίτησε να έρθουν Γερμανοί για να “τρέξουν” τα μέτρα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το είπε ξεκάθαρα η Καγκελάριος της Γερμανίας: έχετε πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή, δεν έχετε κτηματολόγιο, πρέπει να κάνετε άμεσα αποκρατικοποιήσεις και να ανοίξετε τα κλειστά επαγγέλματα.

Μέτρησε δηλαδή μια, μια τις αποτυχίες της κυβέρνησης της Ελλάδας (το έκανε με ευγενικό τρόπο και στη συνέντευξή της στη ΝΕΤ – Δείτε εδώ) και οι πληροφορίες λένε ότι απαίτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό (επέμεινε πολύ, λένε στη διπλωματική γλώσσα) να δημιουργηθεί μια ομάδα Γερμανών εμπειρογνωμόνων που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα εγκατασταθούν και θα “τρέξουν” όλα τα παραπάνω προγράμματα.

Πριν περάσουν δύο 24ωρα από το δείπνο με την Καγκελάριο, ο Πρωθυπουργός το ανακοίνωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με “Το Βήμα” οι Γερμανοί είπαν πως η ομάδα θα μπορούσε να λειτουργεί παράλληλα με την task force του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. «Φέρτε μας μια λίστα με τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και εμείς θα σας στείλουμε ειδικούς», είπαν.
Χθες ο Πρωθυπουργός ανέθεσε στον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλ. Μόσιαλο να συντονίσει την προσπάθεια με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει έναν ρόλο συνδέσμου ανάμεσα στην ελληνογερμανική ομάδα συνεργασίας και στην ομάδα του κ. Ράιχνεμπαχ, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Γ. Γλυνός
“Θεώρησα αναγκαίο, όπως και η κυρία Άνγκελα Μέρκελ, να ενισχύσουμε σε πολλούς τομείς τη διμερή μας συνεργασία με τη Γερμανία”, είπε ο Γ. Παπανδρέου.

Ποια προγράμματα θα ήθελαν οι Γερμανοί; Ότι έχει χρήμα. Ενέργεια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Ήλιος», το κτηματολόγιο, η φορολογία (όπου χρειάζεται μηχανοργάνωση) η πυρόσβεση, η τοπική αυτοδιοίκηση όπου η Γερμανία έχει μεγάλη εμπειρία κ.α.

Βέβαια δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, ανάλογες θα είναι και οι απαιτήσεις που θα έχει ο Νικολά Σαρκοζί για να συνεχίσει να παρέχει τη στήριξή του στην Ελλάδα, άλλωστε είναι γνωστό, το ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου της Γαλλικής Κυβέρνησης, Γάλλοι εφοριακοί καταφθάνουν για να συνδράμουν στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.

Διαβάστε επίσης:
Η πλήρης αποτυχία της Κυβέρνησης δια στόματος Μέρκελ

Πριν τον Σαρκοζί βλέπει και βαν Ρομπάι ο Παπανδρέου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε