Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η Μέρκελ για τη δολοφονία ‘Ελληνα απο ναζιστές

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε, μέσω υπουργού της, η γερμανίδα καγγελάριος για τον θάνατο του Ελληνα το 2005.

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη, ότι ναζιστές ήταν οι δολοφόνοι ενός Έλληνα του Μονάχου, το 2005 και οκτώ Τούρκων, σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, η εντεταλμένη υπουργός της κυβέρνησης για θέματα ενσωμάτωσης, Δρ. Μαρία Μπέμερ, είχε συνάντηση με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση.

Στη συνάντηση η Ομοσπονδιακή υπουργός μετέφερε στον Ελληνισμό του Μονάχου τα θερμά συλλυπητήρια της ‘Ανκελα Μέρκελ για τον άδικο χαμό του συμπατριώτη μας, τα οποία μετέφερε στο εκκλησίασμα ο π. Απόστολος Μαλαμούσης.

 Η κα Μπέμερ εξέφρασε και πάλι τον αποτροπιασμό της για τις δολοφονίες, και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, κυρίως για το τι πρέπει να γίνει για να μη θρηνήσουν και άλλα θύματα. Αποφασίστηκε, επίσης, να αναλάβει μια μικρή ομάδα να αξιοποιήσει τις προτάσεις και να τις μεταφέρει στην ολομέλεια της Επιτροπής Ενσωμάτωσης, στην οποία συμμετέχει και ο π. Απόστολος Μαλαμούσης.

Τέλος, χαιρετίστηκε από όλους και το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος της Γερμανίας κ. Βουλφ εξέφρασε την επιθυμία να δεχθεί τους συγγενείς των θυμάτων σε ειδική επίσημη εκδήλωση.

Διαβάστε

Οι Γερμανοί αδιαφορούσαν για τη δράση της Ακροδεξιάς

Συμμορία νέο-ναζί σκορπά τον τρόμο στη Γερμανία

Νεοναζί ύποπτοι για δολοφονίες Ελλήνων και Τούρκων καταστηματαρχών

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε