Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ή μου δίνεις μίζα 4.000 ευρώ ή σου βγάζω το σπίτι αυθαίρετο

Συνελήφθησαν, το μεσημέρι στο Καπανδρίτι ένας υπάλληλος της Πολεοδομίας, ηλικίας 67 ετών, καθώς και ένας ιδιώτης, πολιτικός μηχανικός, ηλικίας 40 ετών…

σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και άμεση συνέργεια σε αυτήν από τον ιδιώτη, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, καθώς και «ξέπλυμα χρήματος».

Ειδικότερα, πριν από οχτώ περίπου μήνες 40χρονος ημεδαπός απευθύνθηκε στην Πολεοδομία, προκειμένου να μεταβιβαστεί στο όνομά του και στο όνομα της συζύγου του η άδεια κατοικίας που είχε αγοράσει πριν δυόμισι χρόνια και με αυτό τον τρόπο να ανανεωθεί η διάρκεια ισχύος της προκειμένου να πάρει εργοταξιακό ρεύμα. Την υπόθεσή του ανέλαβε να διεκπεραιώσει, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ο 67χρονος υπάλληλος της Πολεοδομίας, ο οποίος, κατόπιν αιτήματος του 40χρονου ιδιώτη, του σύστησε τον συλληφθέντα πολιτικό μηχανικό, προκειμένου να του συντάξει τις σχετικές μελέτες. Η αμοιβή του 40χρονου πολιτικού μηχανικού ορίσθηκε στα τριακόσια (300) ευρώ.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, ο 40χρονος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 40χρονο ημεδαπό και απαίτησε από αυτόν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ. Το ποσό αυτό, ισχυρίστηκε ότι, ζήτησε ο υπάλληλος της Πολεοδομίας για να διεκπεραιώσει την υπόθεση, διαφορετικά θα έντασσε την οικοδομή στο Τμήμα αυθαιρέτων κατασκευών και θα επέβαλλε πρόστιμο ύψους από (15.000) έως (20.000) ευρώ. Αμέσως μετά, ο 40χρονος ημεδαπός κατήγγειλε το περιστατικό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σήμερα το πρωί, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και ραντεβού που δόθηκε μεταξύ του 40χρονου ιδιώτη και του ομήλικου ιδιώτη πολιτικού μηχανικού, παραδόθηκε το ποσό των 4.000 ευρώ που συμφωνήθηκε στον τελευταίο. Ο 40χρονος πολιτικός μηχανικός, στη συνέχεια, το παρέδωσε στον υπάλληλο της Πολεοδομίας. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του υπαλλήλου της Πολεοδομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3.200) ευρώ, που αποτελούν μέρος του χρηματικού ποσού που είχε προσημειωθεί, ενώ, επιπλέον, στην κατοχή του (υπαλλήλου) βρέθηκαν άλλα 10.755 ευρώ. Στην κατοχή του 40χρονου πολιτικού μηχανικού βρέθηκαν τα υπόλοιπα 800 ευρώ των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε