Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Nissan προχωρά σε ανάκληση φορτηγών

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Πρόγραμμα ανάκλησης φορτηγών Nissan, μοντέλου D40, για έλεγχο και αντικατάσταση ζαντών, εκτελεί η εταιρεία ΝΙΚ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ, επίσημος αντιπρόσωπος της Nissan στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση στην ελληνική αγορά αφορά 6.968 οχήματα, παραγωγής από 1 Ιουνίου 2005 έως 3 Ιουλίου 2008, στα οποία υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης αστοχίας στις ζάντες αλουμινίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστεί ρωγμή στις ακτίνες των ζαντών αλουμινίου, εξαιτίας της καταπόνησης, που ασκείται στον τροχό, κατά την οδήγηση με μεγάλο φορτίο και σε στροφές με μεγάλη ταχύτητα.

Εάν η ρωγμή, που πιθανόν έχει δημιουργηθεί, δεν εντοπιστεί και το αυτοκίνητο συνεχίσει να χρησιμοποιείται, η ρωγμή αυτή μπορεί να προχωρήσει προς το κέντρο της ζάντας, κάτι που μπορεί πιθανώς να επηρεάσει τη συναρμογή του τροχού.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. Θεοχαράκης ΑΕ, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Nissan, ώστε να γίνει, σε πρώτη φάση, έλεγχος των ζαντών όλων των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων και σε δεύτερη φάση, αντικατάσταση όλων των ζαντών των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε