Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η “ολυμπιακή θλίψη” της Αθήνας σε βελγική εφημερίδα

ΦΩΤΟ απο πρόσφατο ρεπορτάζ του Newsit

Λεηλατημένες και εγκαταλελειμμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις περιγράφει σε άρθρο της η εφημερίδα De Morgen και κάνει λόγο για “απερίσκεπτο κόστος” των Αγώνων.

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης περιγράφει ο ρεπόρτερ της βελγικής εφημερίδας De Morgen που επισκέφτηκε τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στη χώρα μας. Στο άρθρο του, το οποίο συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο δημοσιογράφος μιλά για “λεηλασία” που υπέστησαν οι χώροι αυτοί από επιτήδειους που αφαίρεσαν ό,τι μπορούσαν ενώ τονίζει ιδιαίτερα οτι οι χώροι αυτοί, μετά το τέλος των Αγώνων, παρέμειναν αναξιοποίητοι και αφέθηκαν στην τύχη τους.

Ως εκ τούτου, συμπεραίνει ο αρθρογράφος, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που εκ των υστέρων θεωρούν “εξαιρετικά απερίσκεπτη” τη διοργάνωση φαντασμαγορικών Ολυμπιακών Αγώνων από μια χώρα που η οικονομία της, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, στηριζόταν σε σαθρά θεμέλια.

Ο συντάκτης της εφημερίδας επισκέφτηκε πολλές από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και συνομιλεί με Φλαμανδούς που κατοικούν στην Αθήνα. Επίσης μίλησε με γείτονες, πρώην εργαζομένους στους εν λόγω χώρους, όπως και με παράγοντες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση των αγώνων (π.χ. τον Λάμπη Νικολάου).

“Τίποτα δεν έχει πλέον απομείνει από τη λάμψη που είχε η Αθήνα το καλοκαίρι του 2004, καθώς η χώρα καταρρέει αυτή τη στιγμή υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης” γράφει στο άρθρο του που φέρει τον τίτλο “Ολυμπιακή θλίψη”. Στο οδοιπορικό του αναφέρει οτι όλα τα στάδια έχουν περιπέσει σε αχρησία, ενώ τα κονδύλια που δαπανήθηκαν προκειμένου να μπορέσει η χώρα να αποκτήσει τις αναγκαίες υποδομές, επιβάρυναν ακόμα περισσότερο τον κρατικό κορβανά, βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας.

Η φρενίτιδα που είχε καταλάβει τότε τους Έλληνες, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόγνωση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της δραματικής συρρίκνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, προσθέτει.

Διαβάστε

Ρημαδιό ο Άγιος Κοσμάς – Συγκλονιστικό ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε