Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Η ώρα του λογαριασμού στην Τρόικα – 25.000 πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα πάση θυσία!

Η ώρα του λογαριασμού στην Τρόικα – 25.000 πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα πάση θυσία!

– Το μεγαλύτερο αγκάθι με την τρόικα αυτή τη στιγμή είναι οι 25.000 απολύσεις στο Δημόσιο
– Η κυβέρνηση μέσα σε μερικές μέρες θα πρέπει να έχει έτοιμo το σχέδιο για την αποχώρησή τους
– Οι υπάλληλοι σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θα απολύονται, όμως διαφωνεί το… υπουργείο Οικονομικών

Οι 25.000 που αποτελούν προαπαιτούμενο θα γίνουν με τον έναν τρόπο ή τον άλλο. Από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης μπορεί να διαβεβαιώνεται ότι μιλάμε απλά για διαθεσιμότητα και μετακινήσεις που θα καλύψουν τα κενά που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το σχέδιο αυτό δεν είναι αρκετό.

Θα προκύψουν χιλιάδες πλεονάζοντες υπάλληλοι που στο τέλος, όπως είναι η άποψη του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν απολυμένοι.

Η τρόικα έρχεται και θέλει να δει την τριμηνιαία όπως πρέπει να συνηθίσουμε να τη λέμε έκθεση προόδου για να ξεκλειδώσει το επόμενο μέρος της δόσης. Το σκηνικό αυτό θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο. Κάθε τρεις μήνες οι τροϊκανοί θα ζητούν τον κατάλογο των αποχωρήσεων.

Για να γίνει αυτό το υπουργείο πρέπει να παρουσιάσει το νέο οργανόγραμμα του Δημοσίου το οποίο θα πρέπει για το 2012 να περιλαμβάνει 25.000 λιγότερους υπαλλήλους.

Μπορεί μέσω διαθεσιμότητας αρχικά να πεισθεί η τρόικα ότι ως το τέλος του χρόνου η μείωση αυτή θα έχει επιτευχθεί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα δώσει και το πράσινο φως για μελλοντική επαναπροώθηση όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα σε θέσεις του Δημοσίου.

Άλλωστε οι προσλήψεις είναι περιορισμένες.

Όλα δείχνουν ότι μετά τα νέα οργανογράμματα, ύστερα από μετακινήσεις αλλά και εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα και θα βρουν ύστερα μια θέση και πάλι στο Δημόσιο θα είναι πολύ λίγοι.

Διαβάστε επίσης:

24ωρη απεργία στην Αττική από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – Στάση εργασίας στα ΜΜΜ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε