Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Η παρελαύνουσα περισυλλογή των κομματιών μας

Η παρελαύνουσα περισυλλογή των κομματιών μας

Υποτίθεται ότι όλη αυτή η αναδιάρθρωση του κολοσσιαίου χρέους , που προβλήθηκε ως ιστορικό γεγονός έχει ως στρατηγικό στόχο τη μείωση του στο 120% και κάτι του ΑΕΠ το ’20-’21, δηλαδή όσο ήταν και το ’09.

Τότε λοιπόν που αυτό το ευκταίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας γίνει πραγματικότητα , όσοι Έλληνες έχουν οικονομικώς και βιολογικώς επιζήσει θα ετοιμάζουν λαμπρές γιορτές για τα 200 χρόνια από την επανάσταση και τα 10 από τις σωτήριες υπογραφές των απανωτών μνημονίων .

Τα υπουργικά συμβούλια δεν θα κάνουν τότε συσκέψεις για το πώς θα αντιπαρέλθουν τους προπηλακισμούς στις παρελάσεις γιατί ο ευχαριστημένος λαός θα πετά λεμονανθούς και βάγια αντί των γαλακτοκομικών, που οι αυθεντικοί ή οι κατά συνθήκη εξαγριωμένοι ρίχνουν σήμερα.

Αν και ο προπηλακισμός στην κατ’ ουσία έννοια του είναι το στάδιο πριν την εκτόξευση του πηλού , δηλαδή της αργιλώδους λάσπης που ήταν άφθονη στην αρχαία Αθήνα .Πρόκειται για την υβριστική απαξίωση και όχι τη ρίψη οποιουδήποτε υλικού.

Φαίνεται πως η άσκηση περισυλλογής(σ.σ. το μάζεμα των κομματιών μας ) που συνέστησε ο πρωθυπουργός στους αλαλάζοντες κυβερνητικούς πανηγυριστές θα γίνει επιδεικτικώς συντεταγμένα και περιφρουρούμενα στις εξέδρες των παρελάσεων . Ή ηρωικά και ολίγον πένθιμα αν το προτιμάτε.

Φυσικά και οι περισσότεροι άνθρωποι όχι μόνο δεν υιοθετούν , απεναντίας αποδοκιμάζουν την εκδήλωση βίας ως αντίμετρο στην ισοπεδωτική διάσταση των μνημονίων .Είναι όμως δύσκολο να τεθεί φρένο στην αυθόρμητη διαμαρτυρία και την αντίδραση, ούτε μετρητής στη εκδήλωση της.

Τις μέρες που μπαίνει σε εφαρμογή ο νέος νόμος για τα εργασιακά και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της ανεργίας ή της χαμηλόμισθης εργασίας θα στερηθούν δια μιας το 22% του μισθού και τους επιδόματος , είναι δύσκολο να στήνονται εξέδρες και να παρελαύνουν αγήματα και μηχανοκίνητα.

Όταν τόσοι άνθρωποι των αδύναμων στρωμάτων, είναι σε καθεστώς ψυχολογικής βίας και φόβου δεν μπορεί να μπαίνουν ζητήματα κοινωνικού αυτοματισμού και απομόνωσης όσων διαμαρτύρονται και αποδοκιμάζουν. Αν η κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει σκηνοθετημένες βιαιότητες ακραίων στοιχείων , είναι υποχρέωση της να το κάνει, αλλά το δικαίωμα στην διαμαρτυρία είναι αδιαπραγμάτευτο.

Τον καιρό που εξελίσσεται η δικαστική έρευνα για την τεράστια υπόθεση διαφθοράς στο ΙΚΑ , που συνεχίζεται το πάρτι της φοροδιαφυγής και η ατιμωρησία κάθε καταχραστή του δημοσίου χρήματος, δεν μπορεί να γίνονται υπουργικά συμβούλια για τις παρελάσεις. Δεν μπορεί να γίνονται συμβούλια για το κυβερνητικό μάρκετινγκ και πως θα πλασαριστεί η εικόνα ενός σχήματος και ενός συστήματος που θεωρεί πως μετά το τόσο χρέος έκανε το χρέος του και ανεβαίνει στην εξέδρα για επιβεβαίωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε