weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Η πρώτη συγκέντρωση της ΔΕΘ – Με καδρόνια και μαύρες σημαίες διαμαρτυρήθηκαν αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες – ΦΩΤΟ

Η πρώτη συγκέντρωση της ΔΕΘ – Με καδρόνια και μαύρες σημαίες διαμαρτυρήθηκαν αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες – ΦΩΤΟ

Οι ένστολοι ξεκίνησαν την πορεία τους, την πρώτη της φετινής ΔΕΘ, από την Τσιμισκή και έφτασαν, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα, στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Εκεί, αφού επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, περίπου στις 20:30, η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε.

Κι ο άγιος φοβέρα θέλει…
Η κυβέρνηση σε μια κρίση πανικού και μπροστά στο ενδεχόμενο να κάνουν τα ΜΑΤ «λευκή» απεργία στη ΔΕΘ, άρχισε να δίνει!
ΩΡΑ 19:46 Άνδρες των ΥΜΕΤ συνοδεύουν την πορεία
Όχι μόνο απέσυρε την εγκύκλιο για τα πενθήμερα και τα νυχτερινά που θα καταβύθιζε σε αδιέξοδο οικονομικό μαρασμό χιλιάδες οικογένειες του ένστολου προσωπικού, αλλά εκταμίευσε άρον άρον το ποσό του 1.000.000 ευρώ για να καταβληθούν στους αστυνομικούς της διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων οφειλόμενα εδώ και πάνω από ένα χρόνο οδοιπορικά για υπηρεσία εκτός έδρας!

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις αφενός δείχνουν μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό, αφετέρου δεν βγάζουν από την οικονομική στενωπό τους ένστολους που έζησαν αλλεπάλληλες περικοπές μισθού μέσα στον ενάμιση χρόνο. Από την άλλη πάλι, θ’ αποτελέσει το εφαλτήριο για άλλους, άγρια λεηλατημένους εισοδηματικά κλάδους να πιέσουν περισσότερο για την ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων τους.

Σχεδόν μία ώρα από την προγραμματισμένη διαμαρτυρία του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι, μετά από συνεννόηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, εκδόθηκε Απόφαση, σύμφωνα με την οποία η αποζημίωση για τα νυχτερινά και την πέραν του πενθημέρου εργασία του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα εξακολουθεί να καταβάλλεται, όπως μέχρι σήμερα».

«Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» συνέστησε στους αστυνομικούς ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος.

Στα παράδοξα της πορείας καταγράψαμε τους άνδρες της ΥΜΕΤ που φυλάνε τους συναδέλφους τους μη τυχόν και προκαλέσουν επεισόδια.

Μαζί με τα σώματα ασφαλείας βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που με πανό και συνθήματα έγιναν ένα με την συγκέντρωση των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών.

Δείτε το βίντεο και τα συνθήματα του Σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Oι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί άνοιξαν τον κύκλο των κινητοποιήσεων στο άγαλμα Βενιζέλου και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με τους διαδηλωτές των άλλων κοινωνικών ομάδων, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται στα όρια της πείνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ 76η ΔΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιούχαραν τον πρωθυπουργό την ώρα που έμπαινε στο Δημαρχείο – Βίαιη σύλληψη διαδηλώτριας – ΦΩΤΟ κ VIDEO

#TAGS MM