Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η ψυχολογική επίπτωση των μέτρων

Η ψυχολογική επίπτωση των μέτρων

Τα οικονομικά μέτρα οδηγούν στην έξαρση του άγχους λένε οι ψυχολόγοι

Η οικονομική κρίση έφερε, εκτός από περικοπές στους οικογενειακούς προυπολογισμούς, και άγχος. Ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως μέσα στο έτος τα κρούσματα αγχώδους διαταραχής αυξήθηκαν κατά 15%.
 Αυτό, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οφείλεται στην αδυναμία όσων αντιμετωπίζουν μικρά η μεγάλα οικονομιικά προβλήματα να επεργαστούν την αλλαγή προς το χειρότερο της καθημερινότητας τους. 
 
  Τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση επίδεινώνουν ακόμα περισσότερο την “πιεσμένη” ψυχολογία. Η κλινική ψυχολόγος Αθηνά Στεφανάτου υπογραμμίζει στο newsit  πως θα επηρεαστούν  περισσότερο από όλους “εκείνοι που θα χάσουν κεκτημένα οικονομικά δικαιώματα όπως τα επιδόματα και οι συντάξεις καθώς θα χαθεί το αίσθημα της εμπιστοσύνης “. 

Η αγχώδης διαταραχή σε ορισμένες περιπτώσεις είναι προάγγελος της κατάθλιψης. Η αύξηση κατά 15% των κρουσμάτων της αγχώδους διαταραχής μπορεί να φέρει αύξηση στα κρούσματα κατάθλιψης. “Μου έχει τύχει να έρθει στο γραφείο μου άνθρωπος με κρίση πανικού επειδή φοβήθηκε πως δεν θα καταφέρει να επιβιώσει από την οικονομική κρίση” λέει η ψυχολόγος Αθηνά Στεφανάτου. Τώρα που τα νέα οικονομικά  μέτρα φέρνουν ακόμα πιο δύσκολες ημέρες οι κοινωνκές ομάδες που κυρίως θα επηρεαστούν ψυχολογικά είναι είναι αυτές των χαμηλών οικονομικώ στρωμάτων υποστηρίζει. Αυτό βέβαια  θα είναι  παροδικό, στις περισσότερες περιπτώσεις έως ότου τα μέτρα αφομοιωθούν μέσα στην καθημερινότητα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε