Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η σκληρότητα σε όλο της το μεγαλείο: Δεν “διάβασε” χαροκαμένη μάνα που αυτοκτόνησε

Η σκληρότητα σε όλο της το μεγαλείο: Δεν “διάβασε” χαροκαμένη μάνα που αυτοκτόνησε

Η εκκλησία της αγάπης και της συμπόνοιας έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο. ‘Εστειλε στην κυριολεξία “αδιάβαστη¨μια χαροκαμένη μάνα η οποία μην αντέχοντας τον χαμό του γιού της έδωσε τέλος στην ζωή της.

Τι κι αν οι συγγενείς της 47χρονης μάνας έδειξαν ιατρικές γνωματεύσεις στην Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, που έλεγαν οτι μετά το θάνατο του παιδιού της είχε ψυχολογικά προβλήματα, τι κι αν έγιναν παρεμβάσεις και από τοπικούς φορείς.

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, ανένδοτος! Δεν άλλαζε με τίποτα γνώμη και δεν άκουγε τις ικεσίες των ανθρώπων που την γνώριζαν και την αγαπούσαν.

Η 47χρονη γυναίκα τελικά κηδεύτηκε αδιάβαστη και μεταφέρθηκε στα μνήματα από το σπίτι της, χωρίς να περάσει από την εκκλησία.

Η εντολή του “τυπολάτρη” μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου ήταν ρητή και κατηγορηματική: “Δεν θα γίνει νεκρώσιμη ακολουθία”.

Το μοιραίο λάθος της 47χρονης, το τραγικό της αμάρτημα ήταν οτι είχε βάλει η ίδια τέλος στη ζωή της, μην αντέχοντας την πρόσφατη απώλεια του γιου της σε τροχαίο.

  Ακόμα και ο ιερέας του χωριού δεν είχε αντίρρηση -σύμφωνα με τους κατοίκους- να τελέσει τη νεκρώσιμη ακολουθία.
Ομως, η απάντηση του απεσταλμένου από την Κοζάνη ήταν κατηγορηματική: Οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας απαγορεύουν τη μνημόνευση του αυτόχειρα, ανεξάρτητα από τον λόγο της αυτοκτονίας. Μάλιστα απαγόρευσε στον ιερέα ακόμα και να χτυπήσει πένθιμα την καμπάνα.

Ολο το χωριό συνόδευσε την 47χρονη γυναίκα στην τελευταία της κατοικία και η οργή για την σκληρή στάση της μητρόπολης ήταν μεγαλύτερη και από την θλίψη για τον χαμό της χαροκαμένης μάνας.

Την αποκαλούσαν «λεβέντισσα», στο χωριό κι αυτό γιατί  ήταν από τις πιο δραστήριες γυναίκες της τοπικής κοινωνίας, ψυχή του τοπικού χορευτικού συλλόγου και άλλων λαϊκών δρωμένων, μέχρι τον περασμένο χειμώνα, όταν έχασε τον γιο της σε τροχαίο στη Λήμνο, όπου υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Από τότε, σύμφωνα με τους συγχωριανούς της, κλείστηκε στον εαυτό της, αρρώστησε και έπαιρνε ψυχοφάρμακα. Την περασμένη Παρασκευή, 7 μήνες μετά, έκανε το απονενοημένο διάβημα, πηδώντας στη λίμνη Πολυφύτου στην περιοχή του Ρημνίου.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Παύλος προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Η πιο πρόσφατη ήταν η ιδιόχειρη επιστολή του προς τον πρώην δήμαρχο Κοζάνης Γ. Παγούνη, με την οποία τον απειλούσε πως θα… λογοδοτήσει στην Αγία Αικατερίνη στον άλλο κόσμο, γιατί είχε τολμήσει να καταγγείλει την ανέγερση μικρού ναού της ίδιας Αγίας σε κοινόχρηστο χώρο στον αύλειο χώρο της μητρόπολης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε