Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

“Η συνομιλία” το θέμα της έκθεσης των εσπερινών λυκείων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επιλογή από το βιβλίο του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου “Ο σύγχρονος άνθρωπος. Δοκίμια”, έκανε η Εξεταστική Επιτροπή για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο εξετάζονται απόψε οι προερχόμενοι από εσπερινά λύκεια υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τίτλος του θέματος της έκθεσης ήταν “ Η συνομιλία” και το κείμενο που δόθηκε περιέγραφε ότι χάθηκε ανάμεσα στα άλλα στη σύγχρονη εποχή και η συνομιλία. “Μπορεί να εξακολουθούμε να συζητούμε, να “κουβεντιάζουμε”, αλλά έχουμε ξεμάθει να συνομιλούμε”, αναφέρεται στο κείμενο.

Οι εξεταστές ζήτησαν από τα παιδιά να σχολιάσουν τις θέσεις που εκφράζει ο συγγραφέας και συγκεκριμένα ότι “ανήκουμε στους λαούς που έχουν μιλήσει πολύ, που και σήμερα ακόμη μιλούν πολύ”. Επίσης, ζητήθηκε από τους εξεταζόμενους να περιγράψουν τις βασικές προϋποθέσεις διεξαγωγής πολιτισμένου διαλόγου και τις δραστηριότητες που μπορεί να οργανώσει ένα σχολείο, προκειμένου να ενισχύσει την ικανότητα διαλόγου των μαθητών.

Στις εξετάσεις συμμετέχουν 830 υποψήφιοι οι οποίοι διαγωνίστηκαν στα 42 εξεταστικά κέντρα της χώρας, ενώ τα θέματα εστάλησαν από το υπουργείο Παιδείας κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε