Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Τρόικα έρχεται να ελέγξει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και να κόψει μισθούς!

Δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων εργασίας λέει η Τρόικα. Θέλουν να κόψουν 13ο και 14ο μισθό.

Η πορεία της υλοποίησης του πρόσφατου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα το κλιμάκιο των επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.
 
Οι εκπρόσωποι της «τρόικας» θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και θα ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, περαιτέρω διευκρινήσεις. Το τεχνικό κλιμάκιο που είχε επισκεφτεί το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας στις 28 Ιανουαρίου, είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον σχετικά με την γνωμοδότηση του ΣΕΠΕ για την επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ.
 
Η «τρόικα» έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης του κόστους εργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Έχει εκφράσει την αντίθεσή της με την άσκηση του δικαιώματος της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, και έχει ζητήσει να ενθαρρύνεται η σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας.
 
Το Υπουργείο Εργασίας θεωρεί πάντως ότι το διάστημα το οποίο έχει διαρρεύσει από την ψήφιση του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου είναι πολύ μικρό και επομένως είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την πορεία της εφαρμογής των επιχειρησιακών συμβάσεων.
 
Στην ατζέντα της «τρόικας», βρίσκονται επίσης τα οικονομικά των Ασφαλιστικών Ταμείων κυρίως των Επικουρικών και οι δαπάνες υγείας.
 
Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, προβλέπεται ότι αν οι αξιολογήσεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) δείξουν ότι η προβλεπόμενη αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις υπερβεί το όριο των 2,5 % του ΑΕΠ για την περίοδο 2009-2060, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε νέες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και να εξετάσει περαιτέρω αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ακόμη και μείωση των συντάξεων.
 
 
Διαβάστε επίσης:
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε