Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η τρόικα στέλνει μόνιμους τοποτηρητές στην Αθήνα

FOTO EUROKINISSI
Ποιοι θα εγκατασταθούν σε καινούργια γραφεία για να ελέγχουν την πρόοδο του Μνημονίου

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η λειτουργία του νέου γραφείου της Τρόικας στην Αθήνα.
 
Επικεφαλής του νέου γραφείου θα είναι το στέλεχος του ΔΝΤ Ολλανδός Μπομπ Τράα, ο οποίος θα υποστηρίζεται από ακόμη έναν τεχνοκράτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και στελέχη από την Ελλάδα, με γνώση των εξειδικευμένων οικονομικών.
 
Ο κ. Τράα είναι ειδικευμένος σε θέματα δημοσίων δαπανών, ενώ το δεύτερο στέλεχος είναι γνώστης θεμάτων φορολογικής διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα θα έχει παρουσία στην Αθήνα και μέσω στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία όμως θα ασκούν καθήκοντα από τα γραφεία της Κομισιόν στο Σύνταγμα.
 
Η μόνιμη στέγη των τεχνοκρατών δεν θα γίνει σε κτίριο που σχετίζεται με το υπουργείο Οικονομικών ή την Τράπεζα της Ελλάδας.
 
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν θετική την μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα και τονίζουν πως θα συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν στην εφαρμογή του Μνημονίου και θα διευκολύνει την επικοινωνία Κυβέρνησης και ξένων ελεγκτών.

Οι ίδιοι επισημαίνουν πως η δημιουργία τοπικού γραφείου συνηθίζεται σε κάθε περίπτωση που το ΔΝΤ προσφέρει δανειακή διευκόλυνση.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε