Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η τρομοκρατία βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό

Η τρομοκρατία βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό

Ο τουρισμός, η βαριά “βιομηχανία” της Ελλάδας κινδυνεύει από τη δράση των τρομοκρατών ιδιαίτερα σε μια χρονιά που θεωρείται πολύ καλή για τη χώρα μας. Αυτή την εποχή κλείνονται οι μεγάλες συμφωνίες λέει στο Newsit o Σπύρος Γκίνης.

Η διάχυση του φόβου στην κοινωνία δεν είναι η μοναδική επίπτωση των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Παράγοντες της αγοράς διαμηνύουν πως οι επιπτώσεις στον τουρισμό από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις μπορούν να είναι καταστροφικές.

Ηδη το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία καλεί τους αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Aντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, Σπύρος Γκίνης “η χρονιά φαίνεται οτι θα είναι πολύ καλή και από τις προκρατήσεις και από τα μηνύματα που παίρνουμε από τις εκθέσεις τουρισμού. Οι Γερμανοί ειναι μια μεγάλη αγορά καθώς έχουν μαλακώσει οι εντάσεις που υπήρχαν μεταξύ των δύο χωρών, οι Άγγλοι λογω της ισχυροποίησης της λίρας θα είναι περισσότεροι, οι Ρώσοι, οι Τούρκοι και οι Ισραηλινοί επίσης θα είναι περισσοτεροι. Αυτές οι 5 αγορές μπορούν να δημιουργήσουν αύξηση ενός και ενάμιση εκατομμύριου συνολικά.

Ο καθένας όμως δεν παίρνει τα παιδιά του ή τον σύντροφό του για να πάνε σε μια περιοχή που σκάνε βόμβες ή μολότοφ ή που ξεσκίζουν τα μάρμαρα των ξενοδοχείων. Αυτο πρέπει να γίνει κατανοητό και από τους ανθρώπους που είναι στο σκοτάδι και από τους ανθρώπους που επίσης είναι στο δρόμο κάθε μέρα γιατί πρόοδος και ανάπτυξη στους δρόμους δε γίνεται.

Εχουμε μια όμορφη χώρα, ευνοημένη από το Θεό όπου δυστυχώς την κακομεταχεριζόμαστε. Αυτή την εποχή γίνονται όλες οι μεγάλες συμφωνίες. Ολοι μας πρέπει να σκύψουμε στη ανάπτυξη, να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και να μη κοιτάμε η μια τάξη να επιβληθεί της άλλης.

Ο τουρισμός δίνει δουλειά που κυμαίνεται από 800.000 εως 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας, εως και το τελευταίο νησάκι της Ελλάδας. Η Αθήνα το πληρώνει με τρίτη αν όχι τέταρτη χρονιά συνεχούς πτώσης. Να ευχηθούμε όλοι να υποδεχτούμε τους ξένους όπως αξίζει στη χώρα μας, με αγάπη για τον τουρίστα, όπως κάνουμε όταν φιλοξενούμε κόσμο μέσα στο σπίτι μας, πόσο μάλλον όταν μας πληρώνουν” είπε τέλος ο κύριος Γκίνης.

Aκούστε τι δήλωσε στο Newsit o Aντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Τυφλό” το σημείο της έκρηξης στο Mall– Δεν υπήρχαν κάμερες – “Έχουν” σε άλλα πλάνα τον βομβιστή με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά

Τέσσερις τρομοκράτες με καπέλα και σκούφους “είδαν” οι κάμερες στο Mall

Ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την έκρηξη στο Mall 

Η βόμβα στο Mall – μήνυμα των τρομοκρατών προς την αστυνομία – “Μπορούμε να χτυπήσουμε όπου και όποτε θέλουμε” 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε