Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Βουλή κουκούλωσε το σκάνδαλο;

Από συνεδρίαση της επιτροπής ισότητας ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Από συνεδρίαση της επιτροπής ισότητας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι καταγγελίες για ανασφάλιστες καθαρίστριες σε σπίτια υπουργών.

Τη χειρότερη εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά ενός μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου ο οποίος είναι μάλιστα και Πρόεδρος της  Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Αντί να διερευνήσει τις καταγγελίες που έκανε πριν από λίγες ημέρες η αντιπρόεδρος της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού προσωπικού για μετανάστριες που δουλεύουν ανασφάλιστες σε σπίτια βουλευτών και υπουργών, εξαπέλυσε εναντίον της επίθεση και μάλιστα χωρίς να είναι παρούσα! 

“Φθάσαμε στο σημείο ο καθένας να λέει κάτι για να κερδίσει ένα δευτερόλεπτο δημοσιότητας! Τα “”γαργαλιστικά” πουλάνε λίγο. Η κυρία είναι εκτεθειμένη διότι είπε πράγματα τα οποία δεν μπορεί να υποστηρίξει. Είναι εκτεθειμένη. Αν έχει λίγο τσίπα, ας τα φέρει”, είπε ο βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Βασίλης Οικονόμου.

Και δεν σταμάτησε εκεί. Αρνήθηκε να δεχθεί την πρόταση 2 μελών της επιστροπής να σταλεί έγγραφη πρόσκληση στην καταγγέλουσα να φέρει στην Βουλή τα στοιχεία και είπε με απαξίωση : “Δεν χρειάζεται επιστολή. Η συνεδρίαση της επιτροπής θα βγεί μέσω τηλεόρασης και θα της φτάσουν τα μαντάτα.”

Υπενθυμίζεται οτι, στην προηγούμενη συνεδρίαση που έκανε την καταγγελία η κα Τσούνη, της είχε ζητηθεί από βουλευτές να ζητήσει συγγνώμμη. Κανείς όμως δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να πέσει άπλετο φως στις καταγγελίες αυτές. 

Η κα Τσούνη μιλώντας στο Newsit είχε πει οτι οι γυναίκες που απασχολούνται σε σπίτια πολιτικών φοβούνται να κάνουν αυτή την καταγγελία αφού είναι χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και φοβούνται την απέλαση.

Ακούστε τι απαντάει στον κύριο Οικονόμου η Πρόεδρος των Καθαριστριών Αττικής Βλασία Δημητρακοπούλου.

Τέλος, σημειώνεται οτι η χθεσινή συνεδρίαση ήταν αφιερωμένη στην Καταπολέμηση του φαινομένου της άσκησης σωματικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος των γυναικών….

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε