Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η χώρα μένει από καύσιμα – Η εικόνα σε όλη την Ελλάδα…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Στέρεψαν τα πρατήρια σε Μακεδονία-Θράκη-Κρήτη-Πελοπόννησο
– Δραματική κατάσταση σε Θεσσαλία και νησιά
– Χωρίς ”καύσιμα” και ο τουρισμός της Χαλκιδικής
– Για αισχροκέρδεια μιλούν οι οδηγοί

Χωρίς βενζίνη έχει μείνει πλέον το σύνολο σχεδόν των πρατηρίων στη Μακεδονία και τη Θράκη, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας, που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους νομούς Χαλκιδικής, Κοζάνης, Κιλκίς και Σερρών, που τα αποθέματα βενζίνης έχουν εξαντληθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα πρατήρια δεν έχουν ούτε πετρέλαιο κίνησης.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι ότι ο δήμος Πολυγύρου Χαλκιδικής, αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας λόγω της έλλειψης καυσίμων.

Αυτή την εικόνα παρουσιάζουν τα βενζινάδικα της Χαλκιδικής - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η απεργία στα καύσιμα επηρεάζει αρνητικά και τον τουρισμό. Στη Χαλκιδική τα τηλεφωνικά κέντρα των ξενοδοχείων ”σπάνε” από τηλεφωνήματα ταξιδιωτών που ζητούν πληροφορίες, ενώ ήδη έχουμε και τις πρώτες ακυρώσεις. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Εν τω μεταξύ, μεμονωμένες τροφοδοσίες πρατηρίων από κάποια βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης γίνονται στη Θεσσαλονίκη από το απόγευμα της Δευτέρας (26-07-2010). Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των βυτιοφόρων ιδιωτικής χρήσης στη Β. Ελλάδα είναι πολύ μικρός, αφού δεν ξεπερνούν τα 30. Αποτέλεσμα είναι πολλά πρατήρια να ανοίγουν για λίγο και να κλείνουν ξανά, όταν εξαντλούνται τα αποθέματά τους.

Εντολή για σχηματισμό δικογραφιών, σε βάρος ατόμων, που παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών και εταιριών καυσίμων από και προς τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης, έδωσε το μεσημέρι στις αστυνομικές αρχές ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Ευάγγελος Μαδεμλής.

Ένταση και ελλείψεις στην Πελοπόννησο
Τα πρατήρια κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Στην Μεσσηνία υπολογίζεται πως το 90% των πρατηρίων δεν έχει βενζίνη. Στην Αργολίδα εκτιμάται πως τα καύσιμα θα εξαντληθούν μέχρι το πρωί της Πέμπτης, ενώ έντονο πρόβλημα υπάρχει στην Κορινθία όπου τα περισσότερα πρατήρια δεν έχουν ούτε πετρέλαιο κίνησης.

Στην Αχαϊα τα περισσότερα βενζινάδικα έχουν στερέψει, ενώ στα λίγα που παραμένουν ανοιχτά (το 5% έχει βενζίνη) σχηματίζονται ατελείωτες ουρές. Μάλιστα δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος κοντά στα ανοιχτά βενζινάδικα, αφού τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα κλείνουν μεγάλο μέρος του δρόμου.

Ατελείωτες ουρές σε βενζινάδικα της Πάτρας - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Βενζίνη-τέλος στο 95% των πρατηρίων της Κρήτης
Βενζίνη έχει ένα μικρό ποσοστό απομακρυσμένων πρατηρίων, αλλά από ώρα σε ώρα αναμένεται και αυτά να στερέψουν. Οι βυτιοφορείς των Χανίων αποφάσισαν να επιτραπεί ο εφοδιασμός των πρατηρίων με οχήματα ιδιωτικής χρήσεως που διαθέτουν οι εταιρείες καυσίμων.

“Τα ΙΧ των εταιρειών θα μπορούν να κάνουν ένα με δυο δρομολόγια την ημέρα χωρίς να παρεμποδίζονται,” ανακοίνωσε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νόμου Χανίων, Ευάγγελος Κωτσός.

Δραματική η κατάσταση στα νησιά τη Θεσσαλία και την Ήπειρο
Στη Θεσσαλία έχει τελειώσει ακόμα και το πετρέλαιο κίνησης, ενώ στα νησιά Ιονίου και Αιγαίου τα βενζινάδικα που παραμένουν ανοιχτά είναι ελάχιστα. Εκτιμάται ότι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης τα αποθέματα θα έχουν εξαντληθεί παντού.

Στα Γιάννενα το 95% των βενζινάδικων έχει κλείσει αφού οι αντλίες έχουν στεγνώσει. Ίδια εικόνα και στην Άρτα…

Τα αποθέματα βενζίνης στέρεψας και στη Στερεά Ελλάδα. Κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από τη Θήβα μέχρι και την Πελασγία όσο και μέσα στην πόλη της Λαμίας από χθες δεν υπάρχουν πλέον καύσιμα.

Οργιάζει η κερδοσκοπία
Η κερδοσκοπία πάντως σε όλη την Ελλάδα οργιάζει και σύμφωνα με καταγγελίες τα περισσότερα πρατήρια πωλούν πλεον την σούπερ αμόλυβδη πάνω από 1,8 με περιπτώσεις ακόμα και πάνω από 1,9€/λίτρο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε