Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Η υπόθεση της παράστασης Corpus Christi – video

Η υπόθεση της παράστασης Corpus Christi – video

Στο “Corpus Christi” ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους: συναντιούνται σε ένα ταξίδι κατά το οποίο η φιλία τους δοκιμάζεται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα και την προδοσία ως την άλλη όψη της θυσίας.

Ο Τζόσουα (Ιησούς) παιδί από μάλλον προβληματική οικογένεια, μεγαλωμένος σε προβληματικό καθολικό σχολείο. Στους μόνους που βρίσκει παρηγοριά είναι στους παράξενους και τους queer. Έχει από μικρός τη συναίσθηση μιας αποστολής να σώσει τον κόσμο, γεγονός που επιτείνει τη μοναξιά του. Καταλαβαίνει ότι η προτίμηση του είναι προς τους άντρες, όταν γνωρίζει τον Τζούντας, στο χορό του σχολείου. Μετά από αυτό χάνεται στην έρημο και επιστρέφει 33 χρονών, έχοντας βρει το κάλεσμα του. Αρχίζει να κάνει θαύματα, να μαζεύει μαθητές και εραστές, να κηρύττει ανθρωπιά και καλοσύνη, να μπαίνει στο μάτι των φαρισαίων για την ανοικτή αποδοχή του προς τους ομοφυλόφιλους. Η σταύρωση δεν αργεί.

Η πρεμιέρα της παράστασης “Corpus Christi” είχε αρχικά οριστεί για την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ωστόσο μεταφέρθηκε μια εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο και των αποκλεισμό των συντελεστών από μέλη θρησκευτικών, παραθρησκευτικών και ακροδεξιών οργανώσεων.

Οι διαδηλωτές χλεύαζαν κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την απαγόρευση της παράστασης και απειλούσαν τους συντελεστές της παράστασης, ενώ ταυτόχρονα εμπόδιζαν την είσοδο των θεατών στο χώρο του Χυτήριου.

Η επιμελήτρια της παράστασης Βάσια Παναγοπούλου δήλωσε “βιασμένη” και “ταπεινωμένη” μετά τα επεισόδια.

Ωστόσο ούτε χθες έγινε η παράσταση….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάλος από το video του NewsIt με τον βουλευτή της…

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής με ύβρεις και προπηλακισμούς κατά θεατρικής…

“Ιερός πόλεμος” και εμπλοκή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα επεισόδια στην Ιερά Οδό – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής με ύβρεις και προπηλακισμούς κατά θεατρικής παράστασης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε