Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιατροδικαστής: Στραμένο στον Αλέξη το όπλο του Κορκονέα

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης ΦΩΤΟ NEWSIT
Ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης ΦΩΤΟ NEWSIT

– Την Παρασκευή η επανάληψη της δίκης
– Ιατροδικαστής: “Στραμμένο στον Αλέξη το όπλο”
– Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο Κορκονέας
– Αδιαθεσία αισθάνθηκε η μητέρα του Αλέξη

Η σφοδρότατη επίθεση που εξαπέλυσε ο συνήγορος του Κορκονέα στον ιατροδικαστή Χρήστο Λευκίδη και η αντίδραση του τελευταίου έγινε αφορμή για να διακοπεί για λίγη ώρα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
 

 

‘Οταν επανήλθαν αποφασίστηκε η δίκη να συνεχιστεί την Παρασκευή στις 9, ενώ ανακοινώθηκε οτι η δίκη θα γίνεται καθημερινά από την Δευτέρα μέχρι να βγει η ετυμηγορία.
“Κύριε Λευκίδη, διάβασα την κατάθεσή σου στον ανακριτή και ανέλαβα τον δολοφόνο ενός παιδιού. Δεν μπορείς να με εξευτελίζεις στο δικαστήριο,” είπε ο κ. Κούγιας και άναψαν τα αίματα.


 
Αν είχε πυροβολήσει στον αέρα δεν θα είχαμε ένα 15χρονο νεκρό

 

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης που ήταν ο πρώτος που εξέτασε το άψυχο σώμα του Αλέξη. Η περιγραφή του είναι ανατριχιαστική.
 
“Η σφαίρα τρύπησε τον αριστερό ημιθώρακα, μετά τον αριστερό πνεύμονα, μετά τρύπησε το περικάρπιο, πέρασε στην καρδιά, την θωρακική αορτή και κατέληξε να σφηνωθεί στον δέκατο θωρακικό σπόνδυλο οπότε και προήλθε ακαριαίος ο θάνατος του άτυχου αγοριού”.
 
Όσον αφορά την βολίδα ο κ.Λευκίδης κατέθεσε ότι πρόκειται για εξοστρακισμό αφού το μπροστινό μέρος της σφαίρας είχε διαβρωθεί. “Αυτή η αλλοίωση που είχε η σφαίρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει από το κόκκαλο στο οποίο σφηνώθηκε του άτυχου παιδιού. Εξοστρακισμός υπήρξες όμως το όπλο ήταν στραμμένο προς το θύμα γιατί αν δεν ήταν τότε δεν θα υπήρχε τραυματισμός”, πρόσθεσε.
 
Ο Λευκίδης κατέθεσε οτι η θέση του χεριου του Κορκονέα την ώρα που πυροβολούσε ήταν ευθεία στο ύψος του στήθους σε απόσταση 1,5 μέτρου απο το έδαφος.
Επίσης ο κ.Λευκίδης είπε ότι στην βολίδα βρέθηκε οξείδιο του πυριτίου, υλικό που σημαίνει ότι η σφαίρα χτύπησε σε άμμο ή οικοδομικό υλικό. Όσον αφορά την θέση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου όταν έφαγε τη σφαίρα η πιο πιθανή θέση ήταν να βρίσκεται σκυμμένος 10 μοίρες προς τα αριστερά.

Αυτή η κατάθεση ήταν που προκάλσε την αντίδραση Κούγια ο οποίος είπε οτι σύμφωνα με την κατάθεση Λευκίδη στον ανακριτή η βολή χτύπησε στο σώμα από πάνω προς τα κάτω ενώ ο κ. Λευκίδης λέει οτι μπήκε απο το πλαι προς τα κάτω.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Λευκίδη, η πιο πιθανή θέση που βρισκόταν το παιδί σε απόσταση από τον Κορκονέα ηταν τα 26,70 μέτρα.

Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε οτι αυτό δεν ισχύει γιατί σύμφωνα με τις καταθέσεις 3 αυτοπτών μαρτύρων στον ανακριτή ο Γρηγορόπουλος βρισκόταν στο ύψος του καταστήματος Ζογκλέρ το οποίο βρίσκεται 40 μέτρα απο την θέση που εχει υποδειξει ο κ. Λευκίδης.

Ενταση προκλήθηκε επίσης όταν ο κ. Κούγιας ζήτησε να μεταφερθούν από την Αθήνα στην Αμφισσα τα πειστήρια και κυρίως η σφαίρα.

Ισχυρίστηκε μάλιστα οτι έγινε πλημελλής έλεγχος στον τόπο του εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο ιατροδικαστής κατέρριψε τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς οτι το παιδί συμμετείχε πριν σε επεισόδια αφού κατέθεσε οτι ελεγχθηκαν και τα ρουχα του παιδιου και ηταν καθαρά και τακτοποιημένα.

Μετανιωμένος ο δολοφόνος

Πλήρη επαφή με την πραγματικότητα παρά το επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί λίγες ημέρες πριν, εμφανίσθηκε ο κατηγορούμενος Ε. Κορκονέας.

Μετανιωμένος για ότι έχει κάνει εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου όταν ο εισαγγελέας τον κάλεσε αν έχει να πει κάτι αυτός πήρε τον λόγο.

 
“Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Εκφράζω την λύπη μου στην οικογένεια του. Έχω και εγώ παιδιά και ξέρω τι τραβάει η οικογένεια. Ήταν η κακιά στιγμή”!
 
Ο συγκατηγορούμενος για την υπόθεση ειδικός φρουρός Σαραλιώτης είπε απλά ότι λυπάται για το γεγονός.
 

Ο συνήγορος του Ε.Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, διάβασε τα ελαφρυντικά του ειδικού φρουρού λέγοντας ότι έχει έντιμο βίο. Μάλιστα είπε ότι έχει πάρει έπαινο από την αστυνομία για εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών, έχει καθαρό ποινικό μητρώο ενώ παραδόθηκε μόνος του και ζήτησε συγγνώμη. Ο κ.Κούγιας είπε πως η αμοιβή του ως δικηγόρος προέρχεται από το σωματείο των ειδικών φρουρών και το δήμαρχο της περιοχής που μένει ο Κορκονέας, αφού ο ίδιος δεν έχει χρήματα.

Η μητέρα του Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν δεν κατέθεσε τελικά γιατί γύρω στις 10:45 αισθάνθηκε αδιαθεσία και βγήκε από το δικαστήριο. Ζήτησε μέσω του συνηγόρου της να μην καταθέσει σήμερα κάτι που έγινε δεκτο.
Η δίκη άρχισε ξανά γύρω στις 09:30 το πρωί. Είχε διακοπεί λόγω κωλύματος της εισαγγελέας πρωτοδικών Άμφισσας Βασιλικής Βλάχου. Όπως είχε αποκαλύψει το Newsit η σύνθεση του δικαστηρίου παρέμεινε  η ίδια με την μόνη διαφορά ότι την θέση της κ.Βλάχου πήρε ο εισαγγελέας Καρπενησίου κ.Λακαφώσης. 
 

Ο Αλέξης Κούγιας συνομιλεί με συναδέλφους του ΦΩΤΟ NEWSIT

Στο δικαστηριο πήγε σήμερα και ο πατέρας του Αλέξανδρου, Ευάγγελος Γρηγορόπουλος ενώ πάντα είναι εκεί και η μητέρα του Τζίνα Τσαλικιάν. 



Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ΦΩΤΟ NEWSIT

Απών είναι ο συνήγορος της οικογένειας κ.Κατσαντώνης που βρίσκεται σε δικαστήριο στην Λαμία και οι οικογένεια Γρηγορόπουλου υπερασπίζεται ο Χρήστος Μυλωνόπουλος. 

Αρχικά ορίστηκαν οι τέσσερις νέοι ένορκοι οι οποίοι ορκίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου. Μετά διαβάστηκε το κατηγορητήριο προς τον Ε.Κορκονέα και Σαραλιώτη.

Ηρεμία στην Άμφισσα

Το κλίμα στην Άμφισσα δεν θυμίζει πια μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική ενώ η παρουσία της αισθητά μειωμένη. Μπλόκα δεν υπάρχουν ενώ δεν έχουν σπεύσει στην περιοχή αντιεξουσιαστές. 

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για την είσοδο στο δικαστήριο της Αμφισσας ΦΩΤΟ NEWSIT

Στο δικαστήριο δεν βρίσκεται η οικογένεια Ρωμανού και ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης και φίλος του Αλέξανδρου, Νίκος Ρωμανός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε