Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΙΕΚ ΟΑΕΔ: Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις των υποψηφίων μαθητών

ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Ξεκινάει αύριο η υποβολή αιτήσεων υποψηφίων μαθητών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2017-18. Η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώνεται, ότι οι εγγραφές των υποψηφίων σπουδαστών στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οργανισμού (ΙΕΚ ΟΑΕΔ)  για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης  2017-18, αρχίζουν την Παρασκευή  1/9/2017.

Η επίσημη ανακοίνωση για τα ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η εισαγωγή 2.560 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 30 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους 2017 – 18, προκειμένου να καταρτισθούν σε 31 σύγχρονες ειδικότητες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Ι.Ε.Κ προτίμησής τους από 01-09-2017 έως 15-09-2017 και να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β ΄Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Λ ή ΕΠΑ.Σ, ανεξαρτήτου
ορίου ηλικίας.

∆ικαίωµα εγγραφής στο Α’ εξάµηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Σ, ΕΠΑ.Λ., ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δικαίωμα εγγραφής στο Γ’ εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, ΤΕΕ Β΄Κύκλου Σπουδών, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ αντίστοιχης ειδικότητας σύμφωνα µε τις υπ΄αριθµ. K1/149167/2015 και Κ1/47016/2016 εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας ∆ια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι των ΙΕΚ ΟΑΕΔ μπορούν να ανατρέχουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.∆: www.oaed.gr και στις γραμματείες των Ι.Ε.Κ.

Δείτε εδώ τον πίνακα με τις γραμματείες και πού βρίσκονται.

Διευκρινίσεις

Εάν κατά την ως άνω περίοδο υποβολής αιτήσεων προκύψει αριθμός αιτήσεων υποψηφίων μεγαλύτερος του προβλεπομένου από την εγκύκλιο αριθμού, τότε θα ακολουθήσει διαδικασία επιλογής και έκδοσης αποτελεσμάτων, μετά από μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων. Σ’ αυτή την περίπτωση όλοι οι επιπλέον των επιτυχόντων υποψήφιοι για τα ΙΕΚ ΟΑΕΔ θεωρούνται ως επιλαχόντες.

Εάν κατά το ως άνω διάστημα δεν έχει επιτευχθεί συµπλήρωση του προβλεπομένου αριθμού εισακτέων, τότε όλοι οι υποψήφιοι εγγράφονται χωρίς επιλογή, µε την προϋπόθεση, ότι το σύνολό τους δεν θα υπολείπεται του αριθμού δεκαπέντε (15).

Μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων εφ’ όσον ο αριθμός των υποψηφίων υπερβαίνει τον προβλεπόμενο αριθμό εισαγωγής, ο Διευθυντής του ΙΕΚ καταρτίζει πίνακα κατάταξης, ανά ειδικότητα, µε μοριοδότηση.

Δείτε εδώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις